Aluehallintovirasto ja Fimea yhteistyöhön Kuopiossa – avilaisia muuttaa tällä viikolla Fimean tiloihin

Lähes 50 aluehallintoviraston työntekijää siirtyy muutamaksi vuodeksi väistötiloihin Fimealle.

Kuopio
Läheltä
Yle

Osa Itä-Suomen aluehallintoviraston Kuopion toimipisteen työntekijöistä siirtyy tällä viikolla työskentelemään Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean tiloihin, aluehallintovirasto tiedottaa.

Microkadun tiloihin Savilahteen muuttaa keskiviikkona lähes 50 avin työntekijää. Fimean ja avin työntekijät työskentelevät saman tilan eri päädyissä ja monitoimitilassa näillä näkymin parin-kolmen vuoden ajan.

Microkadulle muutttavat avin opetus- ja kulttuuritoimen, työsuojelun sekä peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualueen henkilöstö.

Itä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteen mukaan valtion kahden eri viraston yhteistila ei ole Suomessa vielä kovin yleinen ratkaisu. Avin ja Fimean projekti on ensimmäisiä Suomessa.

Avilaiset tarvitsevat väistötiloja, koska vanhaa lääninhallitusrakennusta Kuopion keskustassa Piispankadulla peruskorjataan. Remontti on valmis vuonna 2022.

Valtion toimitilastrategian mukaan valtion virastot pyrkivät mahdollisuuksien mukaan käyttämään yhteisiä tiloja. Toimitiloja myös keskitetään valtion omistuksessa pysyviin kiinteistöihin.

Fimean ja Avin yhteistyö on jatkumassa tämän jälkeenkin. Suunnitelmissa on, että fimealaiset muuttavat aluehallintoviraston remontoituihin tiloihin vuonna 2023, kun Fimean nykyinen vuokrasopimus Microkadulla päättyy.