Vakiokävijät iloitsivat kun Rovaniemen uimahalli avautui kesäremontin jälkeen – "Kyllä minä olen kaivannut tätä"

Vesihiisi sulkeutuu myös ensi kesäksi. Silloin kunnostetaan allasalueen ja pesuhuoneiden kaakelipinnat.

uimahallit
uimahalli Vesihiisi
Uimahalli Vesihiisi sai lisävuosia remontin myötä. Tänä kesänä korjauksiin käytettiin noin 900 000 euroa.Annu Passoja / Yle

– Tämä on aivan ihanaa, hymyilee vesijuoksulla päivänsä aloittanut Irma Yliaska uimahalli Vesihiiden altaassa. Vuosikymmeniä uintia ja vesijuoksua harrastanut rovaniemeläinen kertoo käyvänsä altaassa neljäkin kertaa viikossa.

– Leikattu polvi on vähän ärtynyt, mutta täällä se varmaan alkaa toipua, Yliaska uskoo. Hän oli jo sunnuntaina käynyt toiveikkaana kokeilemassa uimahallin ovea, mutta tuolloin halli oli vielä kiinni.

Harrastus antaa muutakin kuin paremman kunnon.

– Täällä on tullut tuttuja, joiden kanssa morjestetaan ja puhutaan kaiken maailman sairauksista. Nehän on aina ensimmäisenä, Yliaska nauraa makeasti.

Jari Virta
Esimies Jari Virta kertoo, että tutut aamu-uimarit löysivät tiensä uimahalli Vesihiiteen kun se avautui remontin jälkeen varhain maanantaiaamuna.Annu Passoja / Yle

Halli sulkeutuu myös ensi kesäksi

Kolme kuukautta kestäneen remontin tulokset eivät juuri uimarin silmälle näy, mutta tuntuvat pukuhuoneiden raikkaampana ilmana.

– Isoin remontti on tuo ilmanvaihdon uusiminen eli katolle tuli kokonaan uudet ilmanvaihtokoneet. Asiakkaille ehkä enemmän näkyy se, että liukumäen portaat on pinnoitettu ja pesuhuoneiden ja pukuhuoneiden alakattoja on uusittu, kertoo uimahallin esimies Jari Virta.

Remonttiin oli budjetoitu vajaat 900 000 euroa, mutta budjetti ei kaupungin tilaliikelaitoksen mukaan aivan pitänyt. Työ jatkuu ensi kesänä, jolloin joko vaihdetaan tai kunnostetaan allasalueen ja pesuhuoneiden kaakelit. Myös hyppytorni kaipaa kunnostusta. Virta pitää todennäköisénä, että halli on myös ensi kesänä kiinni kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Kahden kesän remonteilla hallille saadaan Virran mukaan seitsemästä kymmeneen vuotta lisäaikaa. Samaan aikaan suunnitellaan uutta uimahallia Ounasvaaralle. Kaupunginvaltuusto päättää budjettikäsittelyn yhteydessä, aloitetaanko rakennustyöt ensi vuonna vai siirretäänkö ne säästösyistä tulevaisuuteen.

Pirkko Hedemäki
Aamuyhdeksältä vesijuoksemaan tullut Pirkko Hedemäki ei ollut ehtinyt huomata remontin myötä parantunutta ilmanvaihtoa.Annu Passoja / Yle

Yleisöryntäyksen sijaan harvinaisen väljää

Yli 50 vuotta vanhassa uimahalli Vesihiidessä käy arkipäivänä 500 - 700 uimaria, viikonloppuna vähän vähemmän. Vakiokävijöihin kuuluu myös Pirkko Hedemäki, joka käy vesijuoksemassa kahdesti viikossa.

– Minulla on kaksi kaveria, jotka ovat käyneet täällä koko ajan. Itse aloin käymään viime vuonna. Muutin Oulusta tänne ja aloin harrastaa vesijuoksua, Hedemäki kertoo.

Aamuyhdeksältä ei ole yleisöryntäyksestä tietoakaan. Altaassa on Hedemäki ystävineen ja muutama muu. Virta kertoo, että varsinaiset aamu-uimarit ovat jo lähteneet töihin eikä koululaisryhmiä tällä viikolla juuri ole.

Hedemäki nauttii siitä, että kerrankin on väljää.

– Porukkaa näkyy vähän, kaikki eivät ole tänne osanneet vielä tulla. Tämähän on mukavaa, Hedemäki nauraa.