Kalifornian venepalon jäljiltä löydetty jo 25 kuolonuhria – Sheriffi: "Tilanne ei olisi voinut olla pahempi"

Onnettomuus sattui maanantaina Santa Cruzin saaren edustalla, kun tuli syttyi kookkaassa veneessä, joka oli kuljettamassa laitesukeltajia.

Kalifornia
Sukeltajia kuljettanut alus tulessa Santa Cruzin edustalla Kaliforniassa 2. syyskuuta.
Sukeltajia kuljettanut alus tulessa Santa Cruzin edustalla Kaliforniassa 2. syyskuuta. Ventura County Fire Department / EPA

Kaliforniassa tapahtuneessa tuhoisassa veneonnettomuudessa on kuollut ainakin 25 ihmistä, kertoo uutistoimisto AP. Viranomaisten mukaan yhdeksän ihmistä on edelleen kateissa.

Onnettomuus sattui Santa Cruzin saaren edustalla, kun tuli syttyi kookkaassa veneessä, joka oli kuljettamassa laitesukeltajia.

Tuli syttyi aluksessa paikallista aikaa maanantaina aamukolmen jälkeen, kun matkustajat nukkuivat kannen alla sijaitsevissa tiloissa.

– Tilanne ei olisi voinut olla pahempi, sanoi Santa Barbaran piirikunnan sheriffi Bill Brown.

Aluksen viisihenkinen miehistö oli hereillä kannen yläpuolella olevassa hytissä, ja he ehtivät pelastautua.

Pelastuslaitos yritti sammuttaa paloa, mutta rajut liekit tuhosivat aluksen. Myöhemmin vene upposi.

Kalifornian kartta, Santa Cruzin saari, Los Angeles
Leena Luotio / Yle

Pelastuslaitos yritti sammuttaa 23-metristä venettä, mutta rajut liekit tuhosivat aluksen ja estivät eloonjääneiden etsimisen ennen veneen uppoamista lähelle rantaa.

– Saamamme raportin mukaan tuli jätti matkustajat ansaan. Palo oli niin raju, että edes sen sammuttamisen jälkeen emme voineet astua alukseen etsimään selvinneitä, rannikkovartioston edustaja Aaron Bemis totesi CNN:n (siirryt toiseen palveluun)mukaan.

Viranomaisilla ei ollut heti turman jälkeen käsitystä tulipalon syttymissyystä. Rannikkovartioston kapteeni Monica Rochester kertoi, että alus oli säädösten mukainen.

Palavaa venettä sammutetaan.
Ventura County Fire Department

Lähteet: AP, CNN