Susikannan hoitosuunnitelma saa kritiikkiä pohjalaisilta

Pohjanmaan maakuntahallitus kaipaisi tekeillä olevaan hoitosuunnitelmaan konkretiaa, esimerkiksi muutoksia poliisilakiin.

susi
Susimielenosoituksen osallistujia Vaasan torilla 11. kesäkuuta 2018
Susimielenosoituksen osallistujia Vaasan torilla 11. kesäkuuta 2018. Mielenosoittajat vaativat korvauksia susituhoista myös turkistarhoille. Mielenosoittajien mielestä susien tuhoihin pitäisi myös pystyä reagoimaan nopeammin.Terhi Varjonen/Yle

Pohjanmaan maakuntahallitus on tyytymätön maa- ja metsätalousministeriön luonnokseen uudeksi susikannan hoitosuunnitelmaksi.

Maakuntahallitus edellyttäisi suunnitelmaan konkretiaa, muun muassa muutosta poliisilakiin - jotta viranomaiset voisivat reagoida nopeammin uhkaaviin tilanteisiin.

– Näin tärkeässä asiassa ei ole varaa jäädä odottelemaan oikeuden ennakkopäätöksiä, vaan toimenpiteisin on ryhdyttävä ja esimerkiksi poliisilakia muutettava pikimmiten, todetaan maakuntahallituksen lausunnossa.

Maakuntahallitus kritisoi myös sitä, että hoitosuunnitelmassa puhutaan susien sietämisestä, kun sietokynnys on sen mukaan ylitetty jo monella alueella.

Hyvänä maakuntahallitus pitää sitä, että suden aiheuttamat kotieläin- ja koiravahingot korvataan täysimääräisesti. Listalta kuitenkin puuttuvat turkiseläinvahingot.

– Hoitosuunnitelmassa mainitaan erikseen poro-, lammas-, nauta- ja koiravahingot, mutta Pohjanmaalle tyypilliset turkiseläinvahingot jätetään huomiotta, harmitellaan lausunnossa.