Hyppää sisältöön

Meri-Lapissa kerätään sähkölaitteita ja vaarallisia jätteitä

Alueen kunnissa kiertää kolmen päivän ajan keräysautoja, joihin voi viedä vaarallisia jätteitä ja sähkölaitteita.

Muun muassa erilaiset spraypurkit luokitellaan vaarallisiin jätteisiin. Kuva: Yle / Risto Koskinen

Meri-Lapissa alkaa tiistaina vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden keräyskierros. Merilappilaiset voivat toimittaa jätteensä keräysautoihin, jotka kiertävät tiistaista torstaihin useassa kylässä Keminmaassa, Tervolassa, Ylitorniolla ja Torniossa sekä kahdessa keräyspisteessä Kemissä.

Keräyspaikoilla vastaanotetaan ilmaiseksi kaikenlaisia kotitalouksien vaarallisia jätteitä, esimerkiksi öljyä, maaleja, torjunta-aineita ja ajoneuvojen akkuja. Keräykseen voi viedä myös kodin sähkölaitteita, kuten pesukoneita, tietokoneita, jääkaappeja ja pakastimia.

Vuosi sitten järjestetyllä keräyskierroksella talteen saatiin 5700 kiloa öljyä ja lähes 7800 kiloa muita vaarallisia aineita sekä runsaat 13 000 kiloa sähkölaitteita.

Keräyskierros alkaa tiistaiaamuna Keminmaasta ja Tervolasta. Keskiviikkona vuorossa on Ylitornion kyliä ja Tornion Vojakkala. Viimeisenä keräyspäivänä torstaina auto pysähtyy vielä kolmessa Tornion kylässä sekä kahdessa paikassa Kemissä.

Muita kuin vaarallisia jätteitä ja sähkölaitteita ei keräyksessä oteta vastaan. Perämeren Jätehuolto muistuttaa myös, että jätteitä ei voi viedä keräyspaikoille ennakkoon eikä myöskään jälkikäteen.

Vaarallisten jätteiden keräyskierroksen tarkka aikataulu ja ohjeet löytyvät Jäkälän nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Haluatko lisää uutisia läheltäsi? Lataa Ylen Uutisvahti puhelimeesi täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Joko olet tilannut uutiskirjeemme? Läheltä-osiosta löydät oman seutusi. https://kirjeet.yle.fi/