VPS:n talous kuntoon vuokrabisneksen turvin

Yritysjärjestelyjen kautta on saatu kokonaan uusi tukija Vaasan palloseuralle. Myös muiden tukijoiden kanssa on solmittu jatkosopimuksia.

jalkapallo
Vaasan palloseura harjoittelemassa.
Merja Siirilä / Yle

Vaasan Palloseura on saanut rakennettua tukipaketin, jolla se turvaa taloutensa. Tukipaketti tuo kassaan helpotusta välittömästi ja myös pitkällä tähtäimellä. Vaasan Palloseura on kärsinyt tällä kaudella talousvaikeuksista ja peliesitykset ovat kulkeneet samaan tahtiin. Se on vajonnut Veikkausliigan hännille.

Seuran hallituksen puheenjohtaja Riku Asukas vahvistaa, että nyt tehty tukipaketti pelastaa seuran talouden.

– Tämä oli tärkeä saada valmiiksi ja se auttaa jo heti tähän akuuttiin tilanteeseen, toteaa Asukas.

Asukkaan mukaan laskujen maksua on jouduttu priorisoimaan ja laskuja on ollut rästissäkin. Palkat on pyritty maksamaan ajallaan.

Yrityskumppanit apuun

Käytännössä yksi uusi yritys tulee tukemaan joukkuetta. Hallituksen jäsenet Petri Kuivamäki ja Timo Harri ovat ostaneet vuokrauspalveluja tuottavan Kotimaailma-ketjuun kuuluvan yrityksen Comfort Living Oy:n, jolla on tarkoitus luoda uutta liiketoimintaa. Samalla Kotimaailmasta tulee Vaasan Palloseuran uusi pääyhteistyökumppani.

– VPS on perinteikäs seura, joka ansaitsee valoisan tulevaisuuden ja unelmani on, että VPS voittaisi vielä jonain päivänä Veikkausliigan. Tämä järjestely luo pohjan seuran uudelle tulemiselle, seisomme taas kovalla maalla. Haluan haastaa myös muut alueen yritykset ja koko VPS yhteisön mukaan talkoisiin ja kehittämään alueen jalkapalloa, kommentoi Petri Kuivamäki.

Lisäksi muut pääyhteistyökumppanien kanssa solmitut uudet yhteistyösopimukset tuovat taloudellista pohjaa. Vaasan Osuuspankki ja LähiTapiola Pohjanmaa jatkavat kumppaneina.

Rahalla saa

Vaasan palloseuran vuosibudjetti tälle vuodelle oli 1,2 miljoonaa euroa. Kesän aikana näytti olevan selvää, ettei se riitä. Loukkaantumisten ja pelikieltojen takia joukkueella oli välillä jopa pelaajapula. Asukas kertoo, että pahimmillaan vaihtopenkillä istui kolme pelaajaa, joista yksi oli maalivahti. Nyt tilanne on jo toinen.

Tavoitteena olisi nostaa Veikkausliigaseuran budjetti 1,5 miljoonaan euroon. Se tarkoittaisi 300 000 euron lisäystä vuosittaiseen liikevaihtoon.

– Se olisi se tarve, jolla pystyisi tavoittelemaan menestystä sarjassa. Raha ei tietenkään kaikkea ratkaise, mutta se vaikuttaa moneen asiaan, sanoo Riku Asukas.