Varkaus keskeytti uimahallihankkeen – jatkosta ei ole tietoa

Uimahallin kilpailutus keskeytettiin tarjousten hinnan ylitettyä hankkeeseen varatut rahat.

Varkaus
Syysloman viettäjiä Varkauden uimahalli Ilopisarassa.
Varkauden uimahalli Ilonpisara. Arkistokuva.Timo Heikura / Yle

Varkauden kaupunginhallitus on keskeyttänyt uuden uimahallin kilpailutuksen. Samalla kaupunki luopuu hankkeelle myönnetystä miljoonan euron valtiontuesta. Kaupungilla ei ole mitään arviota hankkeen jatkumisen aikataulusta.

Uimahallihankkeen keskeytys johtuu siitä, että tarjouskilpailussa tulleet tarjoukset ovat ylittäneet hankkeeseen varatut varat yli kolmella miljoonalla eurolla. Urakkatarjouksille oli asetettu tavoitteeksi runsaat 11 miljoonaa euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän valtion miljoonan euron avustuksen ehtona on töiden aloittaminen tämän vuoden lokakuun loppuun mennessä, joten avustus jää käyttämättä. Sen myöhemmin saamisesta ei ole takeita olemassa.

Varkauden nykyinen uimahalli on rakennettu 70-luvun puolivälissä ja se alkaa olla käyttöikänsä päässä. On olemassa jopa riski sen käyttökiellosta.

Varkauden kaupunki on käyttänyt uuden uimahallin suunnitteluun ja valmisteluun noin 700 000 euroa. Jos hallin paikka, toteutustapa tai muu vastaava tekijä muuttuu, suunnittelun ja valmistelun kulut on käytetty turhaan.