Porin ja Helsingin lennoissa peruuntumisia – lentoyhtiötä valittaessa korostettiin luotettavuutta

Porin ja Helsingin väisen lentoreitin aamuvuorot ja eilinen myöhäislähtö Helsingistä jouduttiin perumaan konerikon vuoksi, samoin iltapäivän lento Porista Helsinkiin. Lentoreitti avattiin elokuun alussa uudelleen vuoden tauon jälkeen.

Lentoliikennehäiriöt
BASe Karhu Aero lentokone. Pori-Helsinki-lennot alkoivat taas elokuun alussa. Porin lentoasema.
Ainakin kaksi lentovuoroa on jouduttu perumaan unkarilaisyhtiön konerikon vuoksi. Tapio Termonen / Yle

Pori–Helsinki -lentoreitin eilinen myöhäinen iltavuoro Helsingistä Poriin jouduttiin perumaan konerikon vuoksi. Myös aamun vuorot Porista Helsinkiin ja Helsingistä Poriin jäivät lentämättä.

Inter Handling Porin asiakaspalvelusta kerrottiin aamulla, että tämän päivän loput vuorot pystytään lentämään normaalisti varakoneella. Varakone saadaan kuitenkin vasta iltapäivän lennolle Helsingistä Poriin, joten Porista Helsinkiin kello 14 aikaan lähteväksi merkitty vuoro jouduttiin perumaan.

Peruuntuneet lentovuorot korvattiin bussikyydeillä.

Porin ja Helsingin väliset reittilennot alkoivat uudelleen yli vuoden tauon jälkeen elokuun alussa.

Lentoja liikennöi unkarilainen lentoyhtiö Budapest Aircraft Service.

"Luotettava yhtiö"

Porin kaupungn tukeman lentoreitin avaamisesta heinäkuun lopussa kerrottaessa Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen totesi, että muualta saadut kokemukset osoittavat, että kyseessä on erittäin luotettava lentoyhtiö, jonka aikataulut pitävät.

– Tarjouskilpailussa oli mukana luotettavuusarviointi ja tämä yhtiö oli aikataulujen pitämisessä erittäin hyvä. Se on asiakkaille kaikkein tärkein asia, sanoi Luukkonen tuoloin.

Porin kaupunki päätti keväällä salaisessa käsittelyssä rahoittaa lentoreittiä lähivuosina yhteensä yli yhdellätoista miljoonalla eurolla.

Päivittäisistä lennoista kolme suuntaa Porista Helsinkiin ja kolme Helsingistä Poriin. Edellinen Porin ja Helsingin väliä lentänyt yhtiö Nextjet ajautui konkurssiin toukokuussa 2018.

Lentoja markkinoivan Inter Handling Pori Oy:n toimitusjohtaja Marja Huhtanen sanoo, ettei yksikään matkustaja myöhästynyt konevian takia jatkolennolta. Hänen mukaansa tiistain perumiset olivat ensimmäiset lentojen alettua. Vikaa oli koneen hydrauliikassa, jossa havaittiin öljyvuoto.

Päivitetty iltapäivällä uusi myöhästyminen ja peruutusten syy.