1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Suuren jäterengaspalon jälkivartiointikin on iso urakka: kaatopaikalla on käytävä 6 tunnin välein 11 päivän ajan

Poikkeuksellisen pitkä vartiointiaika johtuu siitä, että kasan uudelleensyttymisen riski on suuri.

tulipalot
Renkaita tulessa vanhalla kaatopaikalla.
Pietarsaaren jäterengaspalon sammuttamisessa on käytetty apuna veden ja vaahdon lisäksi myös hiekkaa.Kalle Niskala / Yle

Maanantaina sammutetun jäterengaspalon jälkivartiointi kestää jopa 11 päivää Pohjanmaalla Pietarsaaren vanhalla kaatopaikalla. Palo sai alkunsa ilotulitteista.

Poikkeuksellisen pitkä vartiointiaika johtuu siitä, että kasan uudelleensyttymisen riski on suuri. Alueen omistajan on käytävä paikalla kuuden tunnin välein, kerrotaan Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokselta.

Näin varmistetaan, ettei kumirouheröykkiön keskellä ole kytöpaloja.

Noin sata metriä pitkä ja parikymmentä metriä leveä jäterengaskasa syttyi tuleen yhdeltätoista sunnuntai-iltana. Palon sammuttaminen kesti vuorokauden. Sammutustyöhön osallistui kymmeniä pelastustyöntekijöitä.

Voimakas palo oli hankala sammutettava. Sitä yritettiin taltuttaa vedellä, vaahdolla, hiekalla ja maa-aineksella. Vasta hiekalla ja maa-aineksella tukahduttaminen tepsi.

Palo sai alkunsa ilotulitteista. Kolme nuorta miestä ampui paikalla venetsialaisten jäljiltä jääneitä ilotulitteita. Yksi tulite päätyi jätekasaan ja sytytti sen palamaan. Miehet eivät saaneet paloa sammumaan, vaan ilmoittivat palosta hätäkeskukseen.

Poliisi epäilee miesten huolimattomuudellaan aiheuttaneen tulipalon ja on käynnistänyt asiassa esitutkinnan.

Lue seuraavaksi