Pohjoisen työntekijät seuraavat kauhunsekaisin tuntein Postin suunnitelmia

Oulussa on lakossa noin 150 postikeskuksen työntekijää.

Oulun ja Ylivieskan alueen pääluottamusmies Jari Niemelä. Kuva: Marko Pinola / Yle

Koko Oulun postikeskuksen työntekijät ovat lakossa keskiviikkoon asti. Lakossa on noin 150 työntekijää. Oulun ja Ylivieskan alueen postin pääluottamusmies Jari Niemelä kertoo, että postikeskuksessa lajittelua tehdään nyt esimiesten ja muutaman vuokratyöntekijän voimin.

Postin nyt kaavailemat muutokset työntekijöiden työehtosopimuksiin eivät suoraan koske Oulun eivätkä Ylivieskan työntekijöitä. Vaikutuksia on lähinnä Etelä-Suomessa esimerkiksi Vantaalla.

Jari Niemelä kertoo, että työntekijät pohjoisessa ovat seuranneet kauhunsekaisin tuntein Postin suunnitelmia. Niemelän mukaan työntekijät pelkäävät, että työehtosopimusten huonontaminen laajenee myös muihin Postin työntekijöihin.

Niemelän mukaan Postin työntekijät ymmärtävät, että digitalisaatio väistämättä muuttaa jaettavan postin määrää. Mutta työntekijät ovat jo nyt olleet mukana tekemässä muutosta, jakelureittejä on esimerkiksi laajennettu ja yt-neuvotteluja on ollut jo aiemmin.

Juttua korjattu 3.9. kello 13.17: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että postikeskuksessa tehdään jakelua esimiesten ja vuokratyöntekijöiden voimin. Tehtävä työ on lajittelua.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!