1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kajaanin Hokki

Kajaanin Hokilla Mestiksen ainoa mentaalivalmentaja – "Se ei ole äijäporukka, jossa äänekkäin pärjää"

Mentaalivalmennus kulkee käsi kädessä fysiikkavalmennuksen ja tekniikan kanssa.

Kajaanin Hokin pukukoppi on turvallinen tila, jossa kaikkien ääni pääsee kuuluviin. (Arkistokuva) Kuva: Kajaanin Hokki

Kajaanin Hokki on panostanut jo vuoden verran myös pelaajien henkiseen valmentamiseen. Mentaalivalmentajia ei Hokin tiedettävästi ole muissa Mestisjoukkueissa, vaikka SM-tasolla henkiseen puoleen on keskitytty jo pitkään.

Hokissa Hannu Laakkosen johdolla keskitytään muun muassa palautteeseen, palautumiseen, yhteisöllisyyteen ja myös sosiaaliseen kanssakäymiseen. Pukukopista on tarkoitus tehdä turvallinen tila, jossa oikeasti toimitaan tasavertaisena joukkueena, eikä öyhötetä.

– Se ei ole äijäporukka, jossa äänekkäin pärjää, vaan kaikkien ääni on yhtä tärkeä, Laakkonen sanoo.

Mentaalivalmennus kulkee käsi kädessä fysiikkavalmennuksen ja tekniikan kanssa. Hokin valmennusjohdon tarkoitus on luoda kokonaisvaltainen valmennusfilosofia, jossa pelaaja ei ole vain suorittaja. Tärkeä pointti on myös se, että jokainen pelaaja ottaa aktiivisen roolin omassa kehityksessään.

– Jokainen pelaaja haluaa kehittyä huippuunsa. Eilen joukkueen kanssa olimme yhtä mieltä siitä, että aktiivinen ote esimerkiksi palautteen hakemisessa on yksi tärkeä elementti oman suorituksen kehittämisessä, Laakkonen sanoo.

Myös yhteisöllisyyden merkitykseen kiinnitetään huomiota.

– Kannustava yleisö on kuudes pelaaja. Olemme yhdessä pelaajien kanssa miettineet, miten olemme vuorovaikutuksessa yleisön ja fanien kanssa, sillä he tuovat selvän voimavaran koko joukkueen suoritukseen, Laakkonen sanoo.

Kokonaisvaltainen valmentaminen ei keskity Hokissa vain Mestisjoukkueeseen, vaan samaa filosofiaa käytetään muidenkin joukkueiden kanssa.

– Ei henkinen valmennus ole olemassa vain Mestiksessä vaan näitä samoja asioita aletaan rakentamaan jo junioripuolella, Laakkonen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)