1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pyöräily

Savonia maksaa opiskelijoille ja henkilökunnalle kaupunkipyörien käytön syyskuussa

Savonia aloittaa pyöräilyn edistämiskamanjan, sillä moni opiskelija ja työntekijä voisi kulkea Savilahteen polkupyörällä.

Arkistokuva. Kuva: Antti Karhunen / Yle

Kuopion kaupunkipyörille on odotettavissa tässä kuussa kova käyttäjien lisäys, sillä Savonia-ammattikorkeakoulu maksaa Vilkku-pyörien käytön opiskelijoille ja henkilöstölle syyskuun ajan.

Savonia on haastanut opiskelijat ja työntekijät pyöräilemään työ- ja opiskelumatkoja. Tavoitteena on lisätä polkupyöräilyä ja profiloida Savonia ensi vuonna polkupyöräkampuksena, samaan tapaan kuten Kööpenhamina on profiloitunut pyöräilykaupunkina. Savonian tavoitteena on lisätä pyörä- ja kävelymatkojen määrää 20 prosentilla vuoden 2020 loppuun mennessä.

Savoniassa tehdyn pysäköintiselvityksen mukaan noin 60 prosenttia opiskelijoista ja 35 prosenttia työntekijöistä saapuu Savilahteen Kuopion keskustasta tai sen välittömästä läheisyydestä.

Lähes puolet työntekijöistä ja opiskelijoista voisi käyttää polkupyörää vaihtoehtoisena kulkuvälineenä auton sijasta. Kyselyssä oli noin tuhat vastaajaa.

Osana pyöräkampanjaa Savonian rehtori Mervi Vidgrén pyöräilee Iisalmesta Kuopioon torstaiaamuna 5. syyskuuta.