Jämsä avaa surunvalittelukirjan Jukka Virtasen muistoksi

Surunvalittelukirja luovutetaan Virtasen lähiomaisille.

Jämsä
Jukka Virtanen
Jukka Virtanen kuvattuna vuonna 2012.Jussi Nahkuri / Yle

Jämsän kaupunki avaa surunvalittelukirjan Jukka Virtasen muistoa kunnioittamaan. Kirja on esillä Jämsän pääkirjastossa 6.-11. syyskuuta.

Ihmiset voivat käydä jättämässä kirjaan tervehdyksensä. Kirja luovutetaan aikanaan Jukka Virtasen lähiomaiselle.

Jämsän kaupungin puolesta surunvalittelunsa kirjaan kirjoittavat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Lahtinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Poti, tällä hetkellä Jämsän kaupunginjohtajan virkaa hoitava Anna-Liisa Juurinen, kaupunginhallituksen jäsen Pekka Laaksonen sekä kaupunginhallituksen varajäsen Arja Paakkanen.

Jämsänkoskella Kenraalintiellä sijaitsevassa kirjastossa on esillä surunvalittelukirjan lisäksi myös pieni näyttely Virtasen kirjallisesta tuotannosta.

Jämsän hallintojohtaja Auli Korhonen kertoo, ettei kaupunki suunnittele ainakaan toistaiseksi muistomerkkiä Virtaselle. Paikkakunnalla on jo Virtasen nimeä kantava pallokenttä.

Korhonen toteaa, ettei kaupungilla ole vielä tietoa siitäkään haudataanko Virtanen synnyinseudulleen Jämsänkoskelle.

Korhosen mukaan Virtasen merkitys on koko Jämsän seudulle suuri.

– Merkitys on tosi iso. Varmasti se vielä ikään kuin suurenee ja laajenee ajan myötä. Kyllä merkitys on niin suuri, ettei sitä voi edes sanoiksi pukea. Monitaituruus todella monella taiteen alalla sieltä nousee ja hänhän oli myös kovasti kotiseuturakas ja toi Jämsää ja Jämsänkoskea monessa yhteydessä esille, kuvailee Korhonen.

Jukka Virtasen pitkäaikainen ystävä Ahti Leppänen kertoo Virtasen joskus todenneen, että hän haluaisi tuhkansa siroteltavan Jämsänkoskelle kosken kuohuihin. Myös Virtasen sukua on haudattu Jämsänkoskelle.

Viihteen monitaitaja Jukka Virtanen kuoli pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana sunnuntaina. Hän oli 86-vuotias.