Inarin koulun ja monitoimitalon käytölle ei esteitä

Sisäilman tutkineen yhtiön mukaan rakennusten ilmanvaihto on tasapainossa, eikä ilman epäpuhtauksia pitäisi esiintyä.

Inari
Inarin koulu
Sara Wesslin / Yle

Inarin koulun ja monitoimitalon käyttökiellolle ei ole perusteita. PBM Oy tutki koulun ja monitoimikeskuksen sisäilman kesä-heinäkuussa, eikä löytänyt esteitä tilojen käytölle. Terveydensuojeluviranomainen seuraa kuitenkin, että tarvittavat toimenpiteet ja tutkimukset toteutetaan.

PBM Oy:n mukaan ns. ylipaineistuksella rakennuksen ikää voidaan lisätä noin viisi vuotta. Ylipaineistus vaurioittaa ajan mukana rakennusta, mutta PBM Oy:n raportin mukaan se mahdollistaisi rakennuksen käytön siirtymävaiheessa. Inarissa odotetaan vielä kuitulaskeumanäytteiden tuloksia, jotka ovat työterveyslaitoksen laboratoriossa analysoitavana.

Suurin osa Inarin kunnan koulun oppilaista työskentelee tällä hetkellä väistötiloissa. Uusi lisärakennus valmistunee lokakuussa. Kouluruokailut järjestetään entisissä tiloissa ja monitoimitalossa sijaitsevat edelleen hammashuolto, terveydenhoito ja nuorisotila.

Inariin suunnitellaan uutta koulua ja monitoimitilaa, sen suunnitteluun ollaan varaamassa ensi vuodelle määräraha. Hanke on osa Inarin kunnan toiminta- ja taloussuunnitelmaa vuosille 2020-2022. Suunnitelmasta päättää joulukuussa kunnanvaltuusto.