"Turvalliset ja terveet tilat tulevat tarpeeseen" – Paltamon koulukeskuksen uuden osan rakentaminen alkaa

Uudisosa maksaa lähes kahdeksan miljoonaa euroa. Vastaavaa investointia ei ole tehty Paltamossa miesmuistiin.

koulut
Paltamon Korpitien koulussa on ala- ja yläluokat sekä Paltamon lukio.
Paltamon Korpitien koulun pihapiirissä alkaa lähiaikoina isot rakennustyöt. Arkistokuva.Tiia Korhonen / Yle

Paltamon koulukeskuksen uuden osan rakennustyöt alkavat lähiviikkojen aikana. Koulukeskuksen uudisrakennukseen tulevat alakoulun, esiopetuksen, varhaiskasvatuksen, musiikin opetuksen ja kuntosalin tilat sekä noin 840 neliömetrin monitoimisali. Laajennusosan kokonaispinta-ala on noin 3 500 neliömetriä.

– Meillä on ollut koulun pihalla parakit ja kontit käytössä jo jonkin aikaa, eli turvalliset ja terveet tilat tulevat tarpeeseen. Haemme samalla synergiaa yhdistämällä varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja alakoulun tilat, kertoo kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi.

Tilojen odotetaan valmistuvan vuoden 2020 loppuun mennessä. Varhaiskasvatuksen osalta tilat otetaan käyttöön pihatöiden valmistuttua vuoden 2021 alkusyksystä.

Korpitien koulun vanhin osa mukaan lukien liikuntasali säilyy käytössä rakennustöiden ajan. Uuden koulukeskuksen valmistuttua vanhin osa puretaan pois ja sen paikalle tulee päiväkodin ja esikoulun leikkipiha. Säilyvän koulurakennuksen osalta käynnistetään uudistamissuunnitelma vielä kuluvan vuoden aikana.

– Tarkoituksena on modernisoida yläkoulun ja lukion tilat niin, että tilaratkaisut tukisivat uusia opetussuunnitelmia ja painotuksiamme, Ahoniemi sanoo.

Koulukeskuksen uudisosa maksaa lähes kahdeksan miljoonaa euroa. Vastaavaa investointia ei ole Paltamossa tehty miesmuistiin. Muutama vuosi sitten rakennettu hoivaosasto maksoi Ahoniemen mukaan useamman miljoonan, ja sen jälkeen rakennettu perheasema 1,6 miljoonaa euroa.

– Koulukeskuksen sijasta pitäisi ehkä puhua monitoimikeskuksesta, koska näillä näkymin myös nuorisotoimen tilat siirtyvät sinne. Kun keskitämme koulukeskukseen tiettyjä tiloja, voimme luopua nyt käytössä olevista vanhemmista rakennuksista ja purkaa ne pois. Se on ollut tietoinen valinta, Ahoniemi kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!