1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Terrafame

Maan suurin kobolttiesiintymä etsii työntekijöitä – rekrytoinnit Terrafamen akkukemikaalitehtaalle alkavat lähiaikoina

Tehtaalle tarvitaan 120–150 työntekijää. Valmistuessaan tehdas on yksi maailman suurimmista akkukemikaalien valmistajista.

Akkukemikaalitehtaan rakentaminen on parhaillaan käynnissä Terrafamen kaivosalueella. Arkistokuva. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Terrafame Oy aloittaa lähiaikoina työntekijöiden rekrytoinnin rakenteilla olevalle akkukemikaalitehtaalle Sotkamoon. Tehtaan koekäyttö on tarkoitus aloittaa ensi vuoden lopulla ja varsinainen tuotanto alkaisi vuonna 2021.

– Tulemme tarvitsemaan 120–150 työntekijää. Uskon, että löydämme osaajia eri tehtäviin, kertoo lokakuun alussa akkukemikaalitehtaan johtajana aloittava Kristian Granit.

Sotkamon kaivoksella on maan suurin kobolttiesiintymä. Valmistuessaan tehdas on yksi maailman suurimmista akkukemikaalien valmistajista.

– Jo nyt tuotteestamme jatkojalostetaan kobolttia akkukäyttöön, mutta tällä hetkellä sen tekevät muut kuin me, Granit kertoo.

Tehtaan ympäristöluvan käsittely on edelleen kesken. Granitin mukaan neuvottelut tulevan ostajan, eli koboltin jatkojalostajan kanssa aloitetaan, kun tuotannon käynnistäminen lähenee.

– Onko kyseessä yksi asiakas vai onko niitä monta, se jää nähtäväksi, Granit sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!