IS: Yöjunan ravintolavaunun ikkunat hajosivat kesken matkan Ylitornion kohdalla – matkustajat epäilevät jonkun ampuneen junaa

Lehden mukaan vaunun ikkunoista kuului ensin kova räpsähdys ja sen jälkeen lasit menivät ulkopuolelta rikki.

junat
VR:n juna
Vaunussa istuneen matkustajan mukaan matkustajat hämmästyivät suuresti ikkunoiden rikkoutuessa, mutta vaunussa ei syntynyt paniikkia.Rosa Huuska / Yle

Kolarista lähteneen junan ravintolavaunun ikkunat särkyivät tiistaina kesken matkan Ylitornion kohdalla, kertoo Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Lehden mukaan vaunun ikkunoista kuului ensin kova räpsähdys ja sen jälkeen lasit menivät ulkopuolelta rikki.

Vaunussa istuneen matkustajan mukaan matkustajat hämmästyivät suuresti, mutta vaunussa ei syntynyt paniikkia. Juna jatkoi matkaansa tavalliseen tapaansa.

Yksi matkustajista oli junan pysähdyksen aikana huomannut vaunun ulkoseinässä ikkunoiden lähellä reikiä. Matkustajien keskuudessa heräsi epäilys, että syynä lasien hajoamiselle voisi olla esimerkiksi pienoiskiväärillä ampuminen.

VR:ltä on vahvistettu, että Kolari–Seinäjoki–Tampere–Helsinki -vuorolla junasta on rikkoutunut muutaman ikkunan ulkolasi, mutta syytä ikkunoiden hajoamiselle ei vielä tiistaina osattu sanoa.

VR:ltä kerrottiin keskiviikkoaamuna, että poliisi tutkii tapausta.

Haluatko lisää uutisia läheltäsi? Lataa Ylen Uutisvahti puhelimeesi täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Joko olet tilannut uutiskirjeemme? Läheltä-osiosta löydät oman seutusi. https://kirjeet.yle.fi/ (siirryt toiseen palveluun)