Oululaisille asunnottomille tarjolla uudenlainen päiväkeskus

Päiväkeskukseen voi mennä nimettömänä ja ilman turhaa byrokratiaa.

Oulu
Päiväkeskusohjaaja Birgitta Ylönen ja palveluesimies Katja Karppinen.
Päiväkeskusohjaaja Birgitta Ylönen ja palveluesimies Katja Karppinen.Päivi Seeskorpi / Yle

Oululaisille asunnottomille tarkoitettu päiväkeskus Huili avaa tänään ovensa. Kyseessä on kynnyksetön paikka, jonne asunnoton tai asunnottomuuden uhan olla oleva voi mennä ilman byrokratiaa. Päiväkeskuksessa voi käydä halutessaan nimettömänä.

Oulun kaupungin palveluesimies Katja Karppinen kertoo, että tällä hetkellä moni vapautuu esimerkiksi vankilasta ja suuntaa suoraan Kenttätielle lyhytaikaiseen asumiseen.

Kenttätiellä on jo 22 vuotta toiminut asunnottomien yömaja, joka on tarkoitettu lyhytaikaiseen yöpymiseen. Nyt samoihin tiloihin avattava päiväkekus on avoinna arkipäivisin kello 8-15. Tarjolla on ruokailujen lisäksi esimerkiksi mahdollisuus vaatteiden pesemiseen.

Karppinen kertoo, että Kenttätiellä on tarjolla apua myös elämänhallintaan. Paikalla on ammattilaisia ympäri vuorokauden auttamassa asunnottomia. Sosiaalityöntekijän sekä psykiatrisen sairaanhoitajan läsnäoloa on viime aikoina lisätty.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!