1. yle.fi
  2. Uutiset

Kiusataanko sinua koulussa? – uuteen dokumenttisarjaan kaivataan myös kainuulaista nuorta

Kainuusta etsitään nuorta kertomaan omia kokemuksiaan koulukiusaamisesta.

koulukiusaaminen
Tyttö katsoo, kun toiset lapset leikkivät koulun pihalla.
Kiusaamista on esimerkiksi toistuvasti ryhmän ulkopuolelle jättäminen. Kuvituskuva.Toni Pitkänen / Yle

Ylelle kuvattava dokumenttisarja Jälki, joka jää on suunnattu varhaisnuorille. Sarjassa pureutuu kiusaamisen jättämiin jälkiin.

Tavoitteena on sarjan kautta valottaa varhaisnuorten omien ajatusten ja oivallusten kautta, miten harmittomalta tuntuva kiusaaminen voi satuttaa.

– Kuvaukset vievät 2-4 päivää ja niissä seurataan nuorta tämän arjessa, sanoo roolittaja ja tuotantopäällikkö Krista Moisio.

Dokumenttiin etsitään viittä, eri taustoista lähtöisin olevaa 11–14 -vuotiasta nuorta ympäri Suomen. Dokumenttisarjaa tullaan kuvaamaan sillä paikkakunnalla, mistä nuori on kotoisin.

– Nyt olemme käyneet etsimässä nuoria Haminassa, Lappeenrannassa ja Tuusulassa. Myös Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla on etsintä päällä. Olen laittanut viestiä kouluille ja sosiaaliseen mediaan, Moisio kertoo.

Näin haet mukaan dokumenttisarjaan:

Kuvaa maksimissaan kahden minuutin esittelyvideo, jonka alussa tulee ilmi oma nimi, ikä, asuinpaikka, harrastus, elämäntilanne sekä jotakin muuta, mitä haluat kertoa itsestäsi.

Lisäksi kerro, minkälaista kiusaamista olet kokenut? Miltä kiusaaminen on sinusta tuntunut?

Esittelyvideon ja yhteystiedot voi lähettää osoitteeseen (otsikoi sähköposti "Jälki, joka jää"): franckforstencasting@gmail.com (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi