Kaustisen hiihtokeskuksen kohtalo ratkeaa lähiviikkoina

Maakaupasta tehty valitus tekee tilanteesta yrittäjälle epävarman.

Kaustinen
Kuvassa Kaustisen laskettelukeskus talvisena iltapäivänä.
YLE/ Raila Paavola

Kaustisen hiihtokeskuksen toiminta yritetään vielä turvata: kunta ja yrittäjä etsivät ratkaisua, jolla rinne pysyisi auki. Yrittäjä oli jo asettanut elokuun lopun takarajaksi, jonka jälkeen hän irtisanoo sähkösopimuksen ja vakuutukset, jos tilanne ei selkiydy.

Ongelmat juontavat kuukausien taakse. Kaustisen kunnanvaltuusto päätti joulukuussa myydä rinteen maapalstan yrittäjälle.

Päätöksestä kuitenkin valitettiin hallinto-oikeuteen, jossa asian käsittely voi viedä pari vuotta. Valituksen tehneet haluavat, että maa-alueen omistus säilyy kunnalla.

Hiihtokeskusyrittäjä ei halua maksaa esimerkiksi pian vaadittavaa 30 000 euron määräaikaistarkastusta tai toiminnasta aiheutuvia kuluja näin epävarmassa tilanteessa.

Hän on vaatinut valituksen vetämistä pois, mutta niin ei tiettävästi ole käymässä. Yrittäjä odottaa vielä pari viikkoa, löytyykö asiaan jokin muun ratkaisu.

Osapuolet ovat vaitonaisia siitä, millaisia mahdollisuuksia toiminnan jatkumiselle olisi.

Hiihtokeskuksen kiinni menosta kärsisivät osapuolten mukaan erityisesti lapset ja nuoret. Kaustisen vuosikymmeniä toiminut hiihtokeskus on Keski-Pohjanmaan maakunnan ainoa laskettelurinne.