Huomenna on viikon sateisin päivä – sää jatkuu epävakaana, mutta myös hieman tavallista lämpimämpänä

Torstaina lännessä voi jopa ukkostaa.

sää
Jalankulkija sateenvarjon kanssa Helsingin Lauttasaaressa.
Hellettä ei ole enää luvassa, mutta sateista huolimatta loppuviikko jatkuu muutaman astetta tavallista lämpöisempänä. Irene Stachon / Lehtikuva

Syyskuun ensimmäinen viikko jatkuu epävakaassa säässä. Torstaista on tulossa koko viikon sateisin päivä.

Lännestä saapuu torstaina sadealue, jonka myötä etelätuuli voimistuu puuskaiseksi. Lännessä voi myös ukkostaa. Päivällä sateet ja matalapaine liikkuvat kohti koillista.

Perjantai on Lapissa tuulinen ja sateinen, maan keskiosissa poutainen. Etelässä saadaan perjantaina sadekuuroja, mutta iltaa kohti selkenee.

– Lauantaina aamu alkaa pitkälti aurinkoisena, mutta lännestä saapuu iltapäivällä jo lisää sateita, kertoo Ylen meteorologi Anne Borgström.

Sademäärä kartta
Anne Borgström / Yle

Sateet eivät kuitenkaan huuhdo pois lämpöä, vaikka kuun vaihteen miltei helteisiä lukemia ei ole enää loppuviikosta luvassa. Borgströmin mukaan viikko jatkuu vielä hieman tavallista lämpimämmissä lukemissa, Pohjois-Lappia lukuun ottamatta.

– Muutoin pohjoisessa ollaan samoissa lukemissa kuin maan keskiosissa.

Aivan eteläisimmässä osassa maata päästään näillä näkymin torstaina ja perjantaina jopa nippa nappa ylittämään 20 asteen raja. Myös yölämpötilat pysyttelevät hieman tavallista lämpimämpinä pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

Sääkarttoja loppuviikolle.
Anne Borgström / Yle