1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teemu Pukki

Teemu Pukin sukunimestä tuli futisfoorumien riemu – ja erään tv-kanavan painajainen

Pukki-sana on noussut puheenaiheeksi Englannissa – ja Kaakkois-Aasiassa.

Teemu Pukki
Norwichin Teemu Pukki ihmeissään.
Teemu Pukin sukunimellä on monia merkityksiä.Stephen Pond/Getty Images

Englannin Valioliigassa Norwichin joukkueessa pelaavan Teemu Pukin sukunimi herättää riemua sosiaalisessa mediassa ja jalkapallofoorumeilla. Valioliigan Facebookissa (siirryt toiseen palveluun) pukki-sana on huvittanut viime päivinä etenkin malesialaisia:

– Hillittömän hauska nimi, kun sen sanoo Kaakkois-Aasiassa.

– Malesiassa fanit todella pitävät tästä pelaajasta.

– Älä tule Malesiaan ja tee maaleja meitä vastaan.

Sana pukki viittaa malaijiksi naisen sukuelimiin. Teemu Pukin kasvattiseurassa KTP:ssä on pantu irvailu merkille.

– Kyllä tuohon kyseiseen merkitykseen on tullut törmättyä keskustelufoorumeilla. Malesialaiset hehkuttavat sitä Valioliigan Facebookissa peräkkäin, kertoo FC KTP:n media- ja markkinointivastaava Jesse Ojala.

Male goat

Brittiläinen tabloidi Daily Star (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että Pukin edesottamusten uutisointi aiheuttaa päänvaivaa malesialaisella Stadium Astro -urheilukanavalla, joka näyttää Valioliigan pelejä.

Kanavalla työskentelevä entinen Liverpool-tähti Stan Collymore on myös avannut nimen malaijinkielistä merkitystä Twitterissä. Collymore twiittasi asiasta elokuun lopussa sen jälkeen, kun asia oli noussut esiin kanavan tuotantopalaverissa Kuala Lumpurissa.

Sosiaalisessa mediassa on innostuttu viime aikoina myös goat-sanasta, jonka merkitys valkeni monille ulkomaalaisille vasta muutama viikko sitten.

Twiitti
Caversham United FC kannustaa Teemu Pukkia Twitterissä.Kuvakaappaus Twitteristä

Joulupukki

Pukkia alettiin joissakin piireissä kutsua nimellä "Goat" jo viime vuonna hänen pelatessaan Tanskassa ja maaleja alkoi tulla. "Goat" viittaa sanoihin "greatest of all time", ja ilmaisua on käytetty eri urheilulegendojen kuten Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin yhteydessä.

Pari viikkoa sitten englantilaiset huomasivat, että suomen sana "pukki" on suoraan englanniksi käännettynä "male goat". Esimerkiksi amatöörijoukkue Caversham United FC, jonka logossa on vuohi, tiedusteli vahvistusta asiaan helsinkiläiseltä HJK:lta.

Riemu oli suuri, kun HJK vastasi ettei pukki ole vain male goat vaan myös Santa Claus eli joulupukki. Caversham United on muistanut Teemu Pukkia sen jälkeen useaan otteeseen Twitterissä.

Suomifutis.com (siirryt toiseen palveluun)-sivustolla kerrotaan, että goat-keskustelu sai lisää vettä myllyynsä, kun Pukista löydettiin kuva poseeraamassa pukin kanssa.

Lue seuraavaksi