Hyppää sisältöön

"Supersankaritöitä tehdään iltaisin ja öisin" – Rendel kakkosen kuvauksen käynnistyivät Kainuussa

Supersankarielokuva Rendelin jatko-osaa kuvataan Kainuussa lokakuun puoliväliin saakka.

Supersankari Rendel voidaan nähdä Kainuussa tulevina viikkoina. Kuva: Juuli Aschan / Black Lion Pictures

Supersankarielokuva Rendelin jatko-osaa kuvataan Kainuussa lokakuun puoliväliin saakka. Tuotanto on tuotu Kainuuseen suureksi osaksi sotkamolaislähtöisen tuottaja Miika J. Norvannon ansiosta.

Rendel myytiin yli 60 maahan ja toiveissa on, että jatko-osan suosio yltäisi vähintään samaan. Rendel 2 on alunperinkin kansainvälisempään levitykseen pyrkivä elokuva, sillä se tehdään suoraan englanniksi. Rendelin suosio yllätti monet tekijät ja suosion syyksi Norvanto uskoo Rendelin omaperäisyyden.

– Rendel varmaan yllätti omaleimaisella otteellaan, visuaalisuudellaan ja sisällöllään, joka herätti myös Etelä-Amerikan ja Yhdysvaltain markkinat. Rendel on saavuttanut vankan fanipohjan, Norvanto sanoo.

Sen lisäksi, että kameran takana on paikallista osaamista, näkyy kuvissa myös paikallisia avustajia. Avustajien koekuvauksiin oli jopa tunkua.

– Kiinnostus oli todella hyvä ja itseasiassa jouduimme menemään jonkin verran yliajalle, että kaikki halukkaat saatiin haastateltua. Oli hienoa nähdä ja näyttää, että osaamista löytyy myös täältä Kainuusta, Norvanto sanoo.

Elokuvaa kuvataan muun muassa Kainuun ammattiopiston tiloissa, mutta Rendel voidaan bongata myös keskustasta. Norvanto ei paljasta kuvausaikataulua tarkemmin, jotta työryhmä saisi mahdollisimman hyvän työrauhan, mutta pieniä vihjeitä hän antaa.

– Supersankaritöitä tehdään öisin ja iltaisin, Norvanto naurahtaa.

Paikallinen yhteistyö on erittäin suuressa roolissa Rendelin tekemisessä. Esimerkiksi kaikki elokuvan jälkityöt, kuten editointi tehdään Sotkamossa. Norvannon vetämä Kajawood -hanke pyrkii tekemään Kainuusta elokuvanteon keskuksen, jossa paikallinen yhteistyö ja osaaminen on keskiössä.

– Pyrimme juurruttamaan osaamista Kainuuseen ja mahdollistamaan sen, että kainuulainen tietopääoma jäisi tälle alueelle. Haluamme luoda myös elokuva-alan tuotantojen jatkumoa tulevillekin vuosille, Norvanto sanoo.

Rendelin jatko-osalla ei ole vielä päätetty ensi-ilta päivää, mutta Norvanto uskoo elokuvan saapuvan elokuvateattereihin alkuvuodesta 2021.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

.
.