1. yle.fi
  2. Uutiset

Jo toinen pommi-isku Kabulissa tällä viikolla – ainakin 12 ihmistä on kuollut ja yli 40 loukkaantunut autopommi-iskussa diplomaattialueelle

Taliban on ilmoittautunut iskujen tekijäksi.

Kabul
pommi-isku
Kaksitoista ihmistä kuoli pommi-iskussa Afganistanin pääkaupungissa torstaina, kymmeniä loukkaantui. Hedayatullah Amid / EPA

Ainakin 12 ihmistä on kuollut ja 42 loukkaantunut autopommin räjähdyksessä Kabulissa Afganistanissa, kertoo maan sisäministeriön edustaja Nasrat Rahimi torstaina. Sisäministeriön mukaan kuolleista kymmenen on afganistanilaisia siviilejä. Myös yksi romanialainen sekä amerikkalaisjoukkojen sotilas saivat surmansa.

Taliban on ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Pommi räjähti lähellä Yhdysvaltojen Kabulin-suurlähetystöä ja Afganistanin turvallisuusjoukkojen ja tiedustelupalveluiden (siirryt toiseen palveluun)rakennuksia. Myös Naton-joukkojen rakennus sijaitsee alueella.

loukkaantunut
Sairaanhoitajat auttoivat itsemurhaiskussa loukkaantunutta Kabulissa.EPA

Räjähdysalueen lähellä sijaitsevan Wazir Akbar Khan -sairaalan johtaja on kertonut AFP:lle, että kuolleiden ja haavoittuneiden joukossa olisi siviilien ohella myös turvallisuusjoukkojen jäseniä.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, onko räjähdyksessä ollut osallisena Yhdysvaltojen johtaman Nato-koalition jäseniä tai muita ulkomaalaisia.

Talibanin mukaan räjähdyksessä kuoli "12 ulkomaalaista maahantunkeutujaa".

Suomen lähetystö alueella turvassa

Räjähdysalueelta on matkaa Suomen Kabulin-suurlähetystöön noin kilometri, eikä pommi-iskua huomattu lähetystön sisällä, ulkoministeriöstä kerrotaan.

– Kaikki Suomen Kabulin-suurlähetystön työntekijät ja suomalaiset ovat kunnossa, kertoo ulkoministeriön Eteläisen Aasian yksikön päällikkö Titta Maja.

Kyseessä on jo iso räjähdys Kabulissa tällä viikolla. Ainakin 16 kuoli ja yli sata haavoittui tiistaina tehdyssä pommi-iskussa.

Taliban neuvottelee parhaillaan Yhdysvaltojen kanssa rauhansopimuksesta. Sopimuksen yhtenä tavoitteena on vetää suuri osa Yhdysvaltojen joukoista pois Afganistanista.

Lue myös:

Kabulissa ainakin 16 kuollut Talibanin tekemässä pommi-iskussa

Yhdysvallat valmis viimeistelemään rauhanneuvottelut Talibanin kanssa – neuvottelut jatkuvat tällä viikolla

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi