Pullopommi heitettiin omakotitalon pihalle Salossa – asukkaat havahtuivat kovaan pamaukseen

Varsinais-Suomen Salossa räjähti niin sanottu pullopommi pihamaalla tiistaina. Poliisin mukaan viritelmät nuorison suosiossa.

Poliisi varoittaa omatekoisista räjähteistä. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että Salon Tupurissa heitettiin tiistaina illalla niin sanottu pullopommi omakotitalon pihalle Salon Tupurissa.

Pommi räjähti pihan nurmikolla kovan pamauksen saattelemana, mikä hälytti myös talon asukkaat. Poliisille asukkaat kertoivat räjähdyksen tapahtuneen hieman ennen puoli yhdeksää illalla.

– Mentyään pihalle talon isäntä oli havainnut talon nurmikolla muovipullon sekä ympäri nurmikkoa lentäneitä folionpaloja, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Folionpalaset olivat lentäneet noin 10 metrin päähän pullosta.

Lounais-Suomen poliisi ei tiedotteessaan kerro, epäilläänkö teosta jotakuta tai onko poliisilla epäilyjä. Lounais-Suomen poliisin viestintäpäällikkö Teemu Äikäs ei tiedä tapausta, mutta kertoo itse epäilevänsä ilkivaltaa.

– Näitä pikkupommeja on tapahtunut muistaakseni muuallakin. Ilkivaltatapauksia on lähes aina.

Poliisin tiedotteessakin todetaan, että niin sanotut pullopommit ovat nuorison suosiossa. Poliisi sanoo viritelmien olevan vaarallisia niihin liittyvän kemiallisen reaktion ennalta-arvaamattomuuden vuoksi.

Poliisi varoittaa koskemasta tällaiseen voimakkaista kemikaaleista ja yleensä folion palasista tehtyihin viritelmiin. Jos tällainen löytyy räjähtämättömänä, löydöstä pitää ilmoittaa viranomaisille.