Kokoomuksen puoluesihteeriksi nousemassa Kristiina Kokko

Kokko on työskennellyt aiemmin kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustajana.

Kansallinen Kokoomus
Kristiina Kokko
Kristiina Kokko työskentelee tällä hetkellä Akavan kehityspäällikkönä.Elina Bäckman / Yle

STT:n mukaan kokoomuksen puoluesihteeriksi on nousemassa ammattiliitto Akavan kehityspäällikkö Kristiina Kokko. Hän on toiminut aiemmin muun muassa kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustajana.

Uusi puoluesihteeri valitaan tulevana lauantaina kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa. Käytännössä kokoomuksessa puoluesihteeri valitaan puheenjohtajan esityksen perusteella.

Ylen tietojen mukaan kokoomuksen puoluehallitus ja -valtuusto ovat saaneet esittää tehtävään sopivia ehdokkaita. Useiden kymmenien nimien joukosta puoluejohto on valinnut haastatteluun muutamia.

Nykyinen puoluesihteeri Janne Pesonen kertoi kesäkuussa jättävänsä tehtävänsä. Pesonen ehti toimia puoluesihteerinä reilut kolme vuotta.

Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo on aiemmin sanonut, että oppositioasema edellyttää kokoomukselta uudenlaista asennoitumista, jonka myötä myös puoluesihteerin roolia uudistetaan. Ylen tietojen mukaan uudelta puoluesihteeriltä on toivottu erityisesti uutta otetta puolueen poliittisen strategian hiomiseen.

Kristiina Kokko on koulutukseltaan teologian maisteri. Hän on työskennellyt myös seurakuntapastorina.

Kokko ei halunnut torstaina kommentoida asiaa STT:lle.