1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. EU-parlamentti

Euroopan parlamentissa luvassa työntäyteinen kausi – Miapetra Kumpula-Natri uskoo Urpilaisen komissaarivalinnan hyödyttävän Pohjanmaatakin

Vaasalainen europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri aloittaa toista kauttaan parlamentissa.

Miapetra Kumpula-Natri Kuva: Kimmo Brandt / AOP

Euroopan parlamentin kausi alkoi tällä viikolla. Toista kauttaan parlamentissa oleva Miapetra Kumpula-Natri sanoo, että Ison-Britannian EU-eroa seurataan mielenkiinnolla, ja se keskusteluakin hallitsee.

Monenlaista muutakin on meneillään. Erityisen innostunut Kumpula-Natri on uudesta ulkomaankauppavaliokunnan jäsenyydestään. Siinä näkyy Pohjanmaakin.

– Totta kai se näkyy. Itse kauppasopimusneuvottelut on tosi teknisiä ja vaikeita, mutta se antaa perspektiiviä siitä mitä Suomi voisi viedä. Tapasin ulkomaankauppaministeri Ville Skinnaria, ja hän tuntee hyvin meidän viennin mahdollisuudet ja tarpeet. Ja puhuttiin ,ettei tätä työllisyyttä yksin työministeri voi hoitaa, vaan viennistä pitää tulla uutta potkua. Silloin puhutaan siitä osaamisesta mitä meillä on.

Komissaarien salkut jakoon ensi viikolla

Kumpula-Natri uskoo, että Jutta Urpilaisen EU-komissaarivalinta hyödyttäisi myös Pohjanmaata. Alueena Pohjanmaan maakunta on tietysti erittäin tuttu Urpilaiselle, ja siitä on hyötyä.

Kumpula-Natri sanoo, että Urpilaisen valinta komissaariksi olisi suora kanava Brysselistä alueelle ja alueelta Brysseliin.

– Luulen, että Jutta tulee tekemään ihan hurjan hyvää työtä meidän seudun eteen, kun tuntee tämän alueen parhaiten. Suora hieno kanava, ja toivottavasti ehtii viisivuotiskaudella käymään mahdollisimman paljon kotimaassa ja tuomaan niitä suoria viestejä. Ei voi ainakaan Pohjanmaalla sanoa, että EU tuntuu kaukaiselta!

Komission puheenjohtajaksi valittu Ursula von der Leyen ilmoitti torstaina, että kaikkien EU-maiden ehdokkaat komissaareiksi on saatu. Salkkujako julkistetaan ensi viikon tiistaina. Komissaareja tulee olemaan todennäköisesti 27.

Uusi Euroopan komissio aloittaa työnsä marraskuun alussa.