Sotkamon Jymy loppuotteluun – finaalit starttaavat jo sunnuntaina

Sotkamon Jymy on ollut mestaruudessa kiinni viimeksi toissavuonna.

Sotkamon Jymy
Jymyn Roope Korhonen lyö palloa.
Roope Korhonen nousi yhdeksi pelin sankareista. (Arkistokuva)Lehtikuva

Sotkamon Jymy taisteli tiensä Superpesiksen loppuotteluun torstaina Hiukassa.

Ensimmäinen jakso Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan päättyi tasalukemiin 1-1, mutta toisella jaksolla Jymy teki kotiyleisön edessä yhdeksän juoksua, kun Kouvola ylsi vain kahteen. Näin ollen ottelu päättyi Sotkamon hyväksi 1-0. Yksi ottelun sankareista oli Roope Korhonen, joka pääsi toisella jaksolla hyvään vauhtiin ja löi pelissä kunnarin sekä neljä tavallista juoksua.

– "Nahua" ja virheitä täynnä oli tämäkin ottelu toisen jakson alkuun asti. Sitten ryhdyin vain lätkimään palloa ilman ylimääräistä ajattelua, Korhonen kuvaili ottelua.

Välieräsarja oli erittäin tasainen, minkä Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen uskoo johtuvan siitä, että joukkueet tuntevat toisensa ja toistensa pelitavat.

Komulaisen mukaan loppuottelusarjaa ei vielä pelin jälkeen oltu mietitty, sillä välieräsarjassa piti olla kokoajan hereillä ja keskittyä. Komulainen kuitenkin kertoo, että turhien virheiden määrä pitää minimoida loppuotteluissa, jos pärjätä meinaa.

– Ainahan jotain sattuu mutta yritetään pelataan niin, ettei ajauduta tilanteisiin, jossa virheitä tulee hirveästi, Komulainen sanoo. ** **

Loppuottelusarja starttaa jo sunnuntaina Sotkamossa ja vastaan asettuu viime vuoden mestari Joensuun Maila. Pronssista Kouvolan kanssa kisaa Vimpelin Veto.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)