ELY-keskus jakoi Lapin hankintoihin ja yrityksille alkuvuonna yli 56 miljoonaa euroa

Hankintarahoista pääosa käytetään teiden kunnostuksiin. Yritystuista suurin potti meni matkailuyritykselle Saariselälle.

rahoitus
Tervola kiertoliittymä
Tervolassa parannetaan keskustaajaman liikennejärjestelyitä. Rahoitusta tulee muun muassa Lapin ELY-keskukselta.Tervolan kunta

ELY-keskus on vuoden alkupuoliskolla myöntänyt Lappiin rahoitusta lähes 25 miljoonaa euroa. Lisäksi hankintapäätöksiä on tehty 32 miljoonan euron arvosta.

Yrityksille ja elinkeinoharjoittajille rahoitusta myönnettiin tammi–kesäkuussa runsaat 13 miljoonaa euroa ja kehittämishankkeita tuettiin 11,5 miljoonalla eurolla.

Suurin yritystuki, 2,75 miljoonaa euroa, on myönnetty Saariselällä toimivalle Kakslauttanen Arctic Resort Oy -matkailuyritykselle. Meri-Lapissa suurimman potin sai Torniossa kiertotalousteollisuudessa toimiva CrisolteQ, runsaat 400 000 euroa.

Tierahaa Martimojoen siltaan ja Tervolan taajamaan

Yritystukien lisäksi Lapissa on tehty hankintapäätöksiä tammi–kesäkuussa 32 miljoonan euron edestä. Pääosa, 28 miljoonaa euroa, on tiehankintoja.

Esimerkiksi Tervolassa on meneillään keskustaajaman tien parantaminen, joka maksaa kolme miljoonaa euroa. Muutoksilla muun muassa kohennetaan pk-yritysten saavutettavuutta ja liikenteen turvallisuutta. Tervolan keskustan kehittäminen -hanke on saanut rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta ja myös Tervolan kunta ja Lapin ELY-keskus osallistuvat rakentamiskustannuksiin.

Valtatiellä 21 Tornion ja Ylitornion rajalla on puolestaan käynnissä Martimojoen sillan uusiminen. Hankkeen kustannukset ovat yli kaksi miljoonaa euroa. Uusi silta parempine tielinjauksineen poistaa kuljetuksia haitanneen pullonkaulan ja parantaa liikenneturvallisuutta.

Haluatko lukea lisää uutisia läheltäsi? Lataa Yle Uutisvahti

http://link.yle.fi/B3v (siirryt toiseen palveluun)

Joko olet tilannut uutiskirjeemme? Läheltä-osiosta löydät oman seutusi.

https://kirjeet.yle.fi/ (siirryt toiseen palveluun)