1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuhmon kamarimusiikki

Kuhmon Kamarimusiikki on ehdolla vuoden festivaaliksi – "Ihmeitä voi tapahtua"

Musiikki & Media -tapahtumassa huomioidaan tänä vuonna myös klassisen musiikin osaajia.

Kuhmon kamarimusiikkiin kokoontuu joka kesä muusikoita ympäri maailman. Kuvituskuva. Kuva: Juuso Westerlund

Vuosittaisessa Musiikki & Media -tapahtumassa jaetaan muun muassa vuoden festivaalin tunnustus, josta kisaa tänä vuonna myös Kuhmon Kamarimusiikki.

Vuoden festivaaliksi ovat ehdolla myös Ruisrock, Pori Jazz, Savonlinnan Oopperajuhlat, Tikkurila Festivaali ja Flow Festival.

– On hienoa olla mukana, sillä nyt huomioidaan ensimmäistä kertaa myös klassinen musiikki. Myös tapahtuman ohjelmassa on tänä vuonna panostettu klassiseen musiikkiin, Kuhmon kamarimusiikin toimitusjohtaja Sari Rusanen sanoo.

Rusanen uskoo, että ehdokkuus saatiin Kuhmoon pitkäjänteisen työn, pitkän historian ja ohjelmiston korkean tason avulla. Myös juhlavuoden tuoma näkyvyys on auttanut.

Festivaali on ehdolla myös eurooppalaisen festivaalipalkinto EFFE:n saajaksi. Viime vuonna Kuhmon Kamarimusiikki voitti Cremona Musica -palkinnon. Rusanen pitää pelkkiä ehdokkuuksia jo hienona tunnustuksena.

– Onhan se hieno juttu, kun suuresta joukosta festivaaleja nostetaan esille. On ilo olla tuollaisessa seurassa.

Rusanen ei uskalla toivoa voittoa, mutta ei pidä sitä myöskään mahdottomuutena.

– Tapahtuman osallistujat valitsevat voittajan ja suurin osa taitaa olla muita kuin klassisen musiikin väkeä. Mutta miksi ei? Ihmeitä voi tapahtua, Rusanen sanoo.

Lokakuussa järjestettävä Musiikki & Media on Suomen suurin musiikkialan ammattilaistapahtuma, joka huipentuu Industry Awards -gaalaan, jossa palkitaan vuoden festivaalin lisäksi muun muassa vuoden toimittaja, vuoden radio ja vuoden konsertti.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)