1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ylitornion juna-ampumisen tutkinta: Laukauksia ammuttiin myös autoa kohti, osumia tuulilasissa

Poliisi toivoo edelleen havaintoja tiistaina tapahtuneesta erikoisesta ampumistapauksesta.

Kotimaan uutiset
Ampumisen kohteeksi joutunut junan ravintolavaunu Poliisin kuvassa.
Etelään matkalla olleen junan kahteen vaunuun tuli osumia, kun junaa kohti ammuttiin tiistaina. Poliisi

Ylitorniolla tapahtuneen juna-ampumisen tutkinnassa on paljastunut, että laukauksia on ilmeisesti ammuttu paitsi junaa kohti, myös valtatie 21:n suuntaan. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että pohjoisen suuntaan matkalla olleen auton tuulilasiin tuli kaksi osumaa ja ikkunaan jäi jälki.

Tapaus sattui Ylitornion ja Pellon välisellä tieosuudella tiistaina iltapäivällä. Autossa olleet henkilöt eivät osanneet kertoa tarkkaa tapahtumapaikkaa. Muuta liikennettä tapahtumapaikalla ei tuolloin ollut.

Ylitorniolla tiistai-iltana etelään matkalla olleen matkustajajunan kahteen vaunuun tuli osumia, kun junaa kohti ammuttiin. Poliisi pitää todennäköisenä, että junaa kohti ammuttiin pienihaulisella aseella. Osumajäljet viittaavat 3–5 millimetrin kokoisiin hauleihin. Ampumaetäisyys junasta on ollut noin 30 metriä.

Poliisi kertoi torstaina pitävänsä mahdollisena, että juna on saanut osumia metsästyksen yhteydessä.

Poliisin mukaan todistajien puhutteluissa on käynyt ilmi, että juna-ampumisen tapahtumapaikka voi olla Aavasaksanvaaran kohdalla ennen Raanujärventien kohtaa pohjoisen suunnasta tultaessa.

Asiaa tutkiva Lapin poliisilaitos kiittää aiemmista havainnoista, mutta kaipaa edelleen havaintoja tapahtumista puhelinnumeroon 0295466458 tai 0295466229. Havaintoja voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Lisää aiheesta:

Poliisi epäilee: Etelään matkalla ollutta junaa kohti ammuttiin aseella Ylitorniolla

Poliisi pyytää havaintoja Ylitornion juna-ampumisesta – laukaukset mahdollisesti metsästysaseesta

Lue seuraavaksi