"Maailmassa on edelleen liian monta miljardia optimistia" – Puolangan pessimistimusikaali onnistui yli odotusten

Musikaali kertoi siitä, kuinka ihmiset koittavat epätoivoisesti etsiä onnea vääristä paikoista.

musikaalit
Puolangan pessimistit levittävät aatettaan tänä kesänä musikaalin merkeissä.
Pessimistimusikaalissa jätelava symboloi elämää. Jos päätyy jätelavalle tai Puolangalle, täytyy olla onnellinen siellä missä on. Arkistokuva.Jarmo Nuotio / Yle

Puolangan pessimistien musikaali ylitti odotukset. Puolangan pessimistit ry:n puheenjohtaja Tuomo Seppäsen mukaan tavoite, 5 000 kävijää, oli järjetön.

– Yleisöä oli keleihin nähden älyttömän paljon, sillä esityksissä kävi yhteensä 4 200 katsojaa. Normaalisti Askanmäen kesäteatteri on vetänyt 2 000-2 500 katsojaa, joten käytännössä tuplasimme sen.

Pessimistit levittivät tänä kesänä aatettaan ensimmäistä kertaa musikaalin merkeissä. Musikaali kertoi siitä, kuinka ihmiset koittavat epätoivoisesti etsiä onnea vääristä paikoista.

– Tämähän oli ihan älytön teko lähteä tekemään pessimismimusikaalia kesäteatteriin korpeen. Se kertoo jotain asenteesta, kun pitää tehdä jotain sellaista, mikä ei kuitenkaan onnistu, Seppänen sanoo.

Pessimismimusikaalia houkuteltiin jo kesällä suuremmille estradeille. Marraskuussa esitys on viimeistä kertaa nähtävissä uudelleen sovitettuna Pohjoisen Pöllyytyksessä (siirryt toiseen palveluun), eli Pohjois-Suomen Harrastajateatterikatselmuksessa Ylivieskassa.

– Maailmassa on edelleen liian monta miljardia optimistia, jotka pitää käännyttää. Työmaa on kohtuullisen iso, mutta sitä kohti mennään ja on otettu isoja askelia. Askanmäestä löytyi viime kesänä tuhansia uusia pessimistejä.

Väkeä musikaaliin tuli kesällä paljon lähikunnista, mutta myös muualta Suomesta.

– Sen näki heti, kuka ei tullut Kainuusta. Seisoi suorassa, käveli ryhdikkäänä ja näytti onnelliselta. Ne eivät ole kainuulaisia ne, Seppänen toteaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!