Vaasalaismies tekeytyi alaikäiseksi tytöksi ja kiristi kymmeniä miehiä – syyttäjä vaatii kovaa tuomiota

Mies tehtaili kiristyksiä vuosina 2014–2017, ja asianomaisia on kymmeniä ympäri Suomea.

kiristys
mies näppäilee kännykkää
Syytetty aloitti viestittelyn asianomistajien kanssa deittipalvelujen kautta.AOP

Pohjanmaan käräjäoikeudessa on käsitelty tällä viikolla erikoista kiristysvyyhtiä. Vaasalainen mies on syytettynä törkeästä kiristyksestä sekä kymmenistä kiristyksistä ja kiristyksen yrityksistä.

Syyttäjä vaatii miehelle kolmen vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomiota teoista, jotka ajoittuvat vuosiin 2014–2017. Syytetty lähestyi miehiä teksti-tv:n ja netin deittipalveluiden kautta esittäytyen yleensä ensin 18-vuotiaaksi. Tämän jälkeen hän viestitti olevansa nuorempi tyttö ja lähetti asianomistajille kuvia ja viestejä.

Seuraavaksi hän esiintyikin tytön vanhempana ja alkoi kiristää miehiä ilmiantamisen uhalla. Osa tapauksista jäi yrityksiksi, mutta usealta asianomistajalta syytetty sai kiristettyä rahaa erikokoisia summia, enimmillään 15 000 euroa. Maksut suoritettiin paysafe-maksukorteilla, joiden pin-koodit kiristetyt luovuttivat syytetylle.

Asianomistajia on kaikkiaan 70 eri puolilta Suomea ja syytekohtia lähemmäs 80. Osassa tapauksista syytettynä on myös toinen mies, jolle vaaditaan 9 kuukauden vankeustuomiota.

Tuomio jutussa annetaan 7.10.