Oona Airola ja Virva Puumala saavat tämänvuotiset Kokkola-palkinnot – kunniamitali lintumiehelle ja 16 muulle

Kunniamitaleja jaettiin monen alan tekijöille. Myös hyötykäyttöasema sai omansa.

Kokkola
Oona Airola
Oona Airola edustaa Kokkolaa mainiosti, todetaan palkinnon perusteissa.Ville Viitamäki / Yle

Vuoden 2019 Kokkola-palkinnot on myönnetty näyttelijä Oona Airolalle ja oopperalaulaja Virva Puumalalle. Palkinnot ovat suuruudeltaan 1000 euroa.

Oona Airola saa tunnustuksen nopeasta ja vakuuttavasta noususta suomalaisen elokuvan tähtitaivaalle. Hänen katsotaan edustaneen kotiseutuaan mainiosti aina Cannesin filmijuhlia myöten. Hänen roolityönsä ovat vakuuttaneet myös elokuva-alan asiantuntijat.

Myös Airolan ura laulajana nostetaan esiin palkinnon perusteissa.

Tyttö Anttilan tuulikaapista – näyttelijä Oona Airola viettää kesän Helsingissä kuvauksissa, mutta palaa mielellään teini-iän rakkaisiin paikkoihin

Ullavalainen sopraano Virva Puumala palkitaan vuoden aikana saavutetusta kilpailumenestyksestään. Hän voitti viime syksynä pianisti Juho Lepistön kanssa Helsinki Lied -duokilpailun A-sarjan. Lappeenrannan laulukilpailun voittoon hän lauloi loppiaisena, ja toukokuussa Puumala ylsi välieriin Mirjam Helin -kilpailussa.

Hän on myös ollut työllistetty kesän musiikkitapahtumissa, todetaan perusteluissa.

Ullavalainen karjatilan emäntä voitti lyhyessä ajassa jo toisen laulukilpailun – toiveena on saada laulusta leipä

Kunniamitaleja monen alan tekijöille

Kokkolan kaupunki jakoi perjantaina myös kultaisia, hopeisia ja pronssisia kunniamitaleja. Niitä myönnetään kaupunkilaisille, jotka ovat tuoneet työpanoksellaan näyttävästi kotikaupunkiaan esille, ansioituneille luottamushenkilölle, kaupungin nykyisille tai entisille työntekijöille ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta kunnallisesta toiminnasta tai kiitollisuuden osoituksena huomattavista palveluksista.

Kunniamitali voidaan myöntää myös ansioista tieteen tai taiteen alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästi panoksesta yhteiskuntaelämässä sekä merkittävästä saavutuksesta urheilun parissa.

Kultaisen kunniamitalin saavat Kokkolan sataman hallituksen jäsen Pekka Nokso-Koivisto ja asianaja Anne Mäkelä.

Hopeinen kunniamitali myönnetään kehittämispäällikkö Jussi Järvenpäälle, Raisoft oy:n toimitusjohtaja Robert Åströmille, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän johtaja Liisa Sadeharjulle, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Marita Loukiaiselle sekä Kokkolan kaupungin latuhuoltomies Andre Lindqvistille.

Matti Uutela.
Matti Uutela aamuvarhaisella roskajahdissa Kokkolassa.Kalle Niskala / Yle

Pronssinen kunniamitali myönnetään kaupunkisiistijä, lintumies Matti Uutelalle, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ykkösviulisti Reijo Tunkkarille, rehtori ja koulujen selvitysmies Jarmo Hämäläiselle, teatteriohjaaja ja kulttuurityöntekijä Aku-Petteri Pahkamäelle, yleisurheilija Konsta Alatuvalle, kiinteistösihteeri Heli Leppälälle, Kokkolan hyötykäyttöasemalle, ortopedi Annukka Kuusiolle, käräjätuomari Erkki Sepälle sekä Kokkolan sataman ulkomaan markkinointiyhteyshenkilö Dick Fraserille.

Lisäksi tänä myönnetään erikoismaininnat hengenpelastustehtävästä Ville Koskimaalle ja Juha-Heikki Elolle.

LUE MYÖS:

Kaverin koira loukkasi tassunsa lasinpalaan ja sen vuoksi Matti Uutela on kerännyt jo lähes miljoona litraa roskaa