Brexit-kaaoksen positiivinen seuraus: Suoraa lähetystä parlamentista esittävä tv-kanava sai ennätysyleisön – "Kuin Big Brother -ohjelma"

Tiistaina kanavan äärelle liimautui 1,5 miljoonaa ihmistä.

Brexit
Jeremy Corbyn, Boris Johnson ja useita muita parlamentaarikkoja istuntosalissa.
Pääministeri Boris Johnson ja oppositiojohtaja Jeremy Corbyn ottivat keskiviikkona yhteen pääministerin kyselytunnilla. Jessica Taylor / UK Parliament / EPA

Yhä syvenevään brexit-kaaokseen ajautuneessa Britanniassa on ainakin yksi taho, joka hyötyy yhä kiharaisemmaksi muuttuvasta EU-eron käsittelystä. Britannian yleisradioyhtiön BBC Parliament -televisiokanava (siirryt toiseen palveluun) on saanut enemmän katsojia kuin kertaakaan yli 20 vuoden lähetyshistoriansa aikana, uutisoi muun muassa Radio Times -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Tiistaina kanavaa katsoi peräti 1,5 miljoonaa ihmistä, mikä on uusi päiväkohtainen ennätys.

Pitkin kuluvaa vuotta kanava on kertonut kasvavista katselijamääristä. Esimerkiksi heinäkuussa BBC raportoi suoria lähetyksiä parlamentin istunnoista lähettävän kanavan lisänneen katsojamääräänsä ainoana yhtiön kanavista.

Alkuvuodesta BBC Parliament puolestaan haali enemmän katsojia kuin tosi-tv-ohjelmiin nykyisin keskittyvä MTV-kanava, raportoi The Guardian (siirryt toiseen palveluun) tammikuussa. Tuolloin BBC Parliamentin päiväkohtainen katsojamäärä oli 293 000 ja MTV:n 251 000.

The Guardian -lehdessä (siirryt toiseen palveluun) parlamentaarikkojen edesottamuksia seuraavaa lähetysvirtaa verrataankin Big Brother -ohjelmaan ja reaaliajassa edenneeseen 24-jännityssarjaan.

– BBC Parliament muistuttaa yhä suuremmassa määrin tositelevisiota. Se on kuin Big Brotherin livestriimaus, kirjoittaa tv-kriitikko Stuart Heritage The Guardianissa.

BBC Parliament -kanavalle kasvavat katsojaluvut ovat elintärkeitä, sillä vielä viime vuonna kanavaa uhkasivat suuret leikkaukset.

Lisää aiheesta:

Britanniassa oikeuden ratkaisu: päätös parlamentin istuntotauosta on laillinen

Britannian ylähuone käsittelee brexit-lakiesitystä – Johnson ei halua hakea lykkäystä EU-erolle: "Makaan mieluummin kuolleena katuojassa"

Toimittajalta: Britannian oppositio ei lähde ennenaikaisiin vaaleihin sillä “pääministeriin ei voi luottaa” – ja syytöksissä on perää