1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ranuan eläinpuisto

Ranuan susipari sai nimet – yli 7000 ehdotuksen joukossa Bonnie ja Clyde, Hilma ja Onni, Sissi ja Mörkö

Eläintenhoitajien on helpompi vaihtaa kuulumisia puiston asukkaiden voinnista, kun kaikilla eläimillä on nimi.

Ranuan eläinpuisto
Ranuan eläinpuiston susipari Ruska ja Routa
Susipariskunta saapui Ranuan eläinpuistoon keväällä. Nyt sudet ovat saaneet nimet; naaraasta tuli Ruska ja uroksesta Routa. Ranuan eläinpuisto

Ranuan eläinpuistoon keväällä saapuneelle susiparille on valittu nimet. Naarassutta kutsutaan nyt Ruskaksi ja urossudesta tuli Routa.

Eläintenhoitajien mielestä Ruska sointuu naarassuden väritykseen ja syksyyn. Uroksen erottaa tummemmasta väristä ja eläintenhoitajille tulikin mieleen tumma routainen maa. Niinpä nimeksi valikoitui Routa.

Ranuan eläinpuisto pitää eläinten nimeämistä tärkeänä, sillä nimet auttavat eläintenhoitajia vaihtamaan kuulumisia eläinten voinnista.

Ruska ja Routa -nimet keksi Päivi Kelloniemi Kempeleestä.

Omega ja Alfa, Minttu sekä Ville

Nimikilpailussa ehdotuksia tuli yli 7 300. Eläinpuiston raati kävi ne kaikki lävitse.

Odotetusti suosituimpia nimiehdotuksia pariskunnille olivat Hannu ja Kerttu, Miina ja Manu, Minttu ja Ville, Bonnie ja Clyde, Hilma ja Onni sekä Omega ja Alfa.

Ranualla suosittua Hillaa oli ehdotettu naarassudelle 105 kertaa ja urossudelle odotettu suosikki, Hukka, 163 kertaa.

Eläinpuistosta kerrotaan, että suosittuja nimiehdotuksia naaraalle olivat myös Luna, Lumi, Saana, Sissi ja Usva. Urossuden kotimaa Ruotsi innoitti vastaajia ehdottamaan ruotsalaisia nimiä Gunnaria, Håkania ja Kaarlea. Suomalaisista nimistä suosittuja olivat Matti, Pekka ja Otto.

Susikilpailu käynnistyi keväällä samoihin aikoihin kun Suomi voitti jääkiekossa MM-kultaa, joten moni ehdotti myös Mörköä urossuden nimeksi.

Lue seuraavaksi