1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Porvoon ampumisia tutkiva poliisi hermostui: "Jättäkää rauhaan teollisuusalueen yrittäjät, heillä ei ole mitään tietoa ampumisista"

Keskusrikospoliisi on huolissaan siitä, että liikekumppanit ja asiakkaat ovat teollisuusalueen yrittäjien kimpussa kysymyksineen.

Porvoossa oli meneillään suuri poliisioperaatio varhain sunnuntaina 25. elokuuta. Tutkintaa tehtiin Ölstensin teollisuusalueella. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Porvoon ampumisten tutkintaa johtava Kimmo Huhta-aho sanoo Ylelle, että teollisuusalueen yrittäjät ovat väsyneet ihmisiin, jotka kyselevät jatkuvasti Porvoon ampumisista.

– Kyllä heitä alkaa pikku hiljaa nyppiä, kun joka päivä tulevat samat kysymykset ja tarinat. Yrittäjät ovat väsyneitä vastailemaan täysin ulkopuolisten kysymyksiin.

Huhta-ahon mukaan poliisi tekee edelleen teknistä tutkintaa teollisuusalueella, ja tämä saattaa kiinnostaa kansalaisia.

– Me teemme siellä tonteilla ja teiden varsilla teknistä tutkintaa. Meillä on edelleen tarve käydä siellä teknisesti tarkistamassa tiettyjä asioita. Tämän lisäksi alueella pyörivät myös normaalit partiot.

Huhta-aho sanoo, että poliisilla on teollisuusalueella edelleen kalustoa. Mutta mitä kalustoa, sitä Huhta-aho ei suostu kertomaan.

Yritykset eivät liity tutkittaviin rikoksiin millään tavalla

Poliisi epäilee, että ruotsalaisveljekset Richard ja Raymond Granholm ampuivat poliisipartiota Porvoon teollisuusalueella.

Veljekset on vangittuina kahdesta murhan yrityksestä.

Ampumiset tapahtuivat teollisuusalueella Koneistajantie 1 -osoitteessa.

Poliisin mukaan kyseisen osoitteen yritykset eivät liity ampumisiin millään tavalla.

– Ihan turhaan ihmiset spekuloivat näillä rikoksilla ja tapahtumapaikalla. Tämän alueen yrityksillä ja tällä teolla ei ole mitään yhteistä, sanoo tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho.

Poliisin mukaan media on kiertänyt ahkerasti teollisuusalueen yrityksissä.

Myös yritysten liikekumppanit ja asiakkaat pommittavat jatkuvasti alueen yrityksiä.

– Osa uteliaisuuttaan. Ja osa kuvittelee, että näihin yrityksiin liittyisi jotain mystistä näiden tekojen kautta. Kyselyt voi lopettaa. Yrityksiin liittyvillä henkilöillä ei ole sen syvällisempää tietoa tapahtumista kuin muillakaan ihmisillä Porvoossa, jotka eivät olleet paikalla ampumisten aikana.

Poliisi korostaa, että teollisuusalueen yritykset toimivat asianmukaisesti.

– Siellä on kunniallisia yrityksiä ja työpaikkoja. Niiden tilanne ei ole muuttunut näiden tekojen myötä mitenkään. Ei ole syytä leimata tätä aluetta, Huhta-aho toteaa.

Huhta-ahon mukaan Porvoon ampumisten tutkinta etenee suunnitelmien mukaan.

– Tutkinnassa on nyt se vaihe, että yksityiskohdat täsmentyvät ja asiat tarkentuvat, Huhta-aho sanoo.

Poliisi vaikenee edelleen motiivista

Viime päivinä Hymy ja Alibi (siirryt toiseen palveluun) sekä Ilta Sanomat ovat uutisoineet, että ampumisten taustalla olisi suvun kosto.

Huhta-aho toteaa motiiviarveluista näin.

– Sanotaanko näin, että minä olen tähän mennessä kuullut kymmenkunta erilaista teoriaa mahdolliselle motiiville. En lähde näitä mitenkään kommentoimaan julkisuuteen.

Lue lisää:

Porvoon ampumisista epäillyt veljekset vangittiin, poliisi edelleen vaitonainen, Yle seurasi hetki hetkeltä