1. yle.fi
  2. Uutiset

Turkissa oppositiopoliitikolle pitkä vankeusrangaistus muun muassa presidentti Erdoğanin arvostelusta

Oppositiopuolue CHP:n Istanbulin piirin puheenjohtaja tuomittiin lähes kymmenen vuoden vankeuteen.

Turkki
Presidentti Erdogan
Presidentti Recep Tayyip Erdoğanin valtakaudella tuhansia ihmisiä on Turkissa asetettu syytteeseen presidentin kunnian loukkaamisesta.

Tasavaltalaisen kansanpuolueen CHP:n Istanbulin piirin puheenjohtaja Canan Kaftancıoğlu tuomittiin vanhoista Twitter-viesteistä. Hänelle langetettiin yhteensä yhdeksän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistus.

Kaftancıoğlun tulkittiin muun muassa loukanneen Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin kunniaa. Turkissa presidentti-instituutiolla on kunnia, jonka luokkaamisesta voidaan tuomita jopa vankeuteen. Puolustuksen mukaan Kaftancıoğlu oli vain arvostellut presidentti Erdoğanin politiikkaa. Turkissa on viime vuosina nostettu tuhansia syytteitä presidentin kunnian luokkaamisesta.

Canan Kaftancıoğlu tuomittiin myös muun muassa terroristisen propagandan levittämisestä. Twiitit joiden perusteella syytteet nostettiin ovat useita vuosia vanhoja. Prosessi on herättänyt suurta huomiota Turkissa, ja myös useiden EU-maiden edustajat seurasivat oikeudenkäyntiä.

Vapaalla jalalla oleva Kaftancıoğlu aikoo valittaa tuomiosta.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi