Hyppää sisältöön

USA:n konservatiivimedia tarttui Päivi Räsäsen tapaukseen – kansanedustaja on amerikkalaishaastattelussa huolissaan sanan- ja uskonnonvapaudesta Suomessa

Räsänen sanoo halunneensa herättää huomiota ja suunnanneensa kritiikkinsä vain kirkon johtoa kohtaan.

Päivi Räsänen Kuva: Petteri Paalasmaa / AOP

WASHINGTON Kansanedustaja Päivi Räsäsestä (kd.) on tullut uutisaihe Yhdysvalloissa. Tarkemmin sanottuna maan konservatiivisia ja kristillisiä arvoja liputtavassa mediassa.

FoxNews kertoi torstaina Räsäseen kohdistuvasta esitutkinnasta, jonka poliisi aloitti kesällä sen jälkeen, kun Räsäsen arvosteli evankelis-luterilaisen kirkon ja Pride-tapahtuman yhteistyötä. Räsänen kysyi twiitissään, miten ”#raamattu sopii yhteen sen kanssa, että häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?”

FoxNews uutisoi seikkaperäisesti (siirryt toiseen palveluun), että suomalaispoliitikko on ”viharikostutkinnan” kohteena.

Suomessa FoxNewsin uutisoinnista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Perjantaina useat kristilliset mediat CBN-kanavan johdolla jatkoivat Räsäsen tapauksen uutisointia. American Conservativen kolumnisti (siirryt toiseen palveluun) näki siinä suoranaista kristittyjen vainoa.

”Kristityt piileksivät nyt kaapissa”

Räsänen kertoo haastattelussa järkyttyneensä kirkon päätöksestä ryhtyä Priden yhteistyökumppaniksi.

– Rukoiltuani tulin vakuuttuneeksi siitä, että on aika yrittää herätellä nukkuvia eikä jättää uppoavaa laivaa. Tarkoituksenani ei ollut loukata seksuaalivähemmistöjä. Arvosteluni oli kohdistettu kirkon johtoon, hän sanoo.

Räsänen sanoo olevansa huolissaan sanan- ja uskonnonvapaudesta Suomessa.

– Poliisitutkinta ja pelkkä rikosepäily vaikuttavat jo sanan- ja uskonnonvapauteen käytännössä.

– Pelkään, että poliisitutkinnalla on ollut jäätävä vaikutus kristittyjen keskuudessa. Vaikuttaa siltä, että monet kristityt maassani piileksivät kaapissa nyt, kun homo- ja lesboyhteisö on tullut sieltä ulos, Räsänen sanoo.

On odotettavissa, että tapaus pysyy kiinnostuksen kohteena Yhdysvaltain konservatiivipiireissä. Aihepiiri on ollut Yhdysvalloissa kuuma peruna jo vuosikausia.

Lisää aiheesta:

.
.