Mellakkapoliisit valvovat Hongkongin lentokenttää – protesteille ei näy loppua

Mielenosoitukset jatkuvat, vaikka Hongkongin hallintojohtaja perui keskiviikkona kiistellyn lakialoitteen.

Hongkong
Hongkongin lentokenttää oli lauantaina turvaamassa useita mellakkapoliiseja.
Hongkongin lentokenttää oli lauantaina turvaamassa useita mellakkapoliiseja. Anthony Wallace/ AFP

Hongkongissa viranomaiset ovat tiukentaneet turvatarkastuksia ja lisänneet poliisien määrää lentokentällä sen jälkeen, kun protestoijat kannustivat jälleen tukkimaan lentokentälle johtavaa raide- ja tieliikennettä.

Takana on jälleen väkivaltaisuuksien täyteinen yö, kun mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa. Poliisi käytti kyynelkaasua hajottaakseen mielenosoittajajoukkoja eri puolilla Hongkongia, kertoo muun muassa ABC News.

Mellakkapoliisit ovat kerääntyneet lentokentälle ja sen ympäristöön estääkseen protestoijien pääsyn alueelle. Sisään lentokentälle pääsee ainostaan passin ja matkustusasiakirjojen kanssa.

Lisäksi poliisi on pysäyttänyt lentokentälle matkaavia busseja ja poistanut niistä protestoijiksi epäilemiään henkilöitä, kertoo The Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Hongkongin levottomuudet jatkuvat jo 13. viikkoa. Alun perin vankien luovutuslakia vastustaneet protestit ovat muuttuneet demokratiaa puolustaviksi.

Protesteille ei näy loppua, vaikka Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lam ilmoitti viime keskiviikkona hylkäävänsä kiistellyn lakiesityksen. Kiistellyn lakiesityksen mukaan rikoksesta epäillyt voitaisiin luovuttaa Manner-Kiinaan.

Lisää aiheesta:

Hongkongin johtaja: Hallinto hylkää virallisesti mielenosoituksiin johtaneen lakiesityksen

Lähteet: AFP, Reuters