Poliisi tehosti huumevalvontaa Seinäjoella hiphop-festivaalin vuoksi: Lähes 40 huumausainerikosta paljastui

Poliisi takavarikoi valvonnan yhteydessä kannabista, amfetamiinia, MDMA:ta, ekstaasia ja LSD-lappuja.

päihteet
Seinäjoen Hiphop-festivaalin Lelu-lavalla esiintyi avajaispäivänä muun muassa yhdysvaltailainen Chris Webby.
Poliisin huumevalvonta oli tavanomaista tehokkaampaa viikonlopun hiphopfestivaalilla Seinäjoella. Festivaalialueella ja sen läheisyydessä juhlat sujuivat kuitenkin rauhallisesti.Anne Elhaimer / Yle

Seinäjoella on kirjattu kahden viime päivän aikana kaiken kaikkiaan lähes 50 huumausainerikosta, kertoo Pohjanmaan poliisi tiedotteessaan.

Poliisi oli tehostanut huumausainevalvontaa viikonloppuna SHHF 2019 -hiphopfestivaalin vuoksi. Valvonnassa paljastui yhteensä 38 huumerikosta, joista 34 oli käyttörikoksia ja neljä huumausainerikoksia. Käyttörikoksesta epäillyistä kaksi oli alle 18-vuotiaita.

Poliisi takavarikoi valvonnan yhteydessä kannabista, amfetamiinia, MDMA:ta, ekstaasia, LSD-lappuja ja erilaisia huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä.

Lisäksi poliisi tapasi festivaalialueen läheisyydestä kolme henkilöauton kuljettajaa, joiden epäillään käyttäneen huumausaineita ennen ajoa tai ajon aikana.

Viikonlopun aikana muualta Seinäjoen keskustan alueelta paljastui lisäksi viisi huumausainerikosta, joihin epäillään liittyvän huumausaineiden myyntiä, huumausaineen käyttörikoksia ja huumaantuneena ajamisia.

Huumausainerikosten määrä moninkertainen

Huumausainerikosten määrä Seinäjoella on ollut moninkertainen verrattuna normaaliin viikonloppuun.

– Kyllähän se on ihan selvä asia, että mitä enemmän valvontaan panostetaan, sitä enemmän saadaan myös tulosta ja se näkyy tilastoissa, Pohjanmaan poliisin tilannekeskuksen yleisjohtaja komisario Pauli Latvanen kertoo STT:lle.

– Tuo kyseinen tapahtuma on ollut poliisin näkökulmasta aiempinakin vuosina ongelmatapahtuma, ja sen vuoksi siihen on kiinnitetty erityistä huomiota tuossa huumausainevalvonnassa.

Latvasen mukaan tavanomaisena viikonloppuna huumausainerikoksia on viitisen kappaletta.