MOT: Vastasyntyneen kuolema oli senteistä kiinni – hoitajat kertovat vakavista potilasturvallisuuden puutteista Uudessa lastensairaalassa

Vuosi sitten avatun Uuden lastensairaalan hoitajat ovat huolissaan potilasturvallisuudesta, kertoo Ylen MOT-ohjelma. Sairaalan johdon mukaan kaikkiin tarvittaviin toimiin on ryhdytty.

potilasturvallisuus
Uusi lastensairaala ja otteita sairaalan hoitajien kirjeestä.
MOT on haastatellut pariakymmentä hoitajaa ja potilaiden vanhempaa, jotka kertovat olevansa huolestuneita potilasturvallisuuden vaarantumisesta Uudessa lastensairaalassa. Ongelmia on paitsi hoitajien määrässä myös upouudessa sairaalarakennuksessa.Riikka Kurki & Minna Knus-Galán / Yle

Uuden lastensairaalan hoitajat ja lasten vanhemmat kertovat Ylen MOT:lle olevansa huolissaan potilasturvallisuudesta.

Sairaalassa on ollut esimerkiksi tilanne, jossa vastasyntyneen vauvan henki oli vaarassa kattolevyn putoamisen vuoksi. Hoitajien mukaan lapsia joudutaan vuodeosastoilla myös joskus sitomaan sänkyihin resurssipulan takia.

MOT on haastatellut pariakymmentä hoitajaa ja potilaiden vanhempaa, jotka kertovat olevansa huolestuneita potilasturvallisuuden vaarantumisesta Uudessa lastensairaalassa.

Ongelmia on sekä hoitajien määrässä että viime vuonna avatussa sairaalarakennuksessa, MOT kertoo.

Sairaala katsoo, että kaikkiin tarvittaviin epäkohtiin on puututtu.

– Lapsia ei sidota sänkyyn mistään sellaisesta syystä, joka liittyisi resursseihin, sanoo Uuden lastensairaalan toimialajohtaja Jari Petäjä MOT:lle.

Hänen mukaansa potilasturvallisuus toteutuu sairaalassa erinomaisesti.

Katso Areenassa Hätähuutoja uudesta lastensairaalasta

Lue lisää:

Vastasyntyneen vauvan kuolema oli vain senteistä kiinni – hoitajat kertovat vakavista puutteista potilasturvallisuudessa Uudessa lastensairaalassa

Alle puoli vuotta vanhassa lastensairaalassa on havaittu kosteusvahinkoja – johto: "Rakentamisessa on tapahtunut joitakin pieniä virheitä" (Yle Uutiset 30.1.2019)