Poliisi: Järvenpään ampuminen tapahtui osittain ulkona, julkisella paikalla – epäiltyä etsitään yhä

Poliisi tutkii todennäköisesti "kahdenkeskistä välienselvittelyä" ampuma-aserikoksena ja törkeänä pahoinpitelyn yrityksenä.

Järvenpää
Poliisin virka-ase.
Henrietta Hassinen / Yle

Järvenpään lauantainen ampuminen tapahtui julkisella paikalla ja ainakin osittain ulkona, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisista STT:lle.

– Tapahtumapaikan laajuutta selvitetään, Kauppinen sanoi sunnuntaina.

Ampumisesta epäillään yhtä ihmistä, jota etsittiin sunnuntaina edelleen, poliisi on etsintäkuuluttanut henkilön. Rikosnimikkeet ovat tapon yritys ja ampuma-aserikos. Sekä epäillyn ampujan että uhrin henkilöllisyys ovat poliisin tiedossa.

Poliisi ei kerro, onko se ylipäätään tavoittanut uhrin. Kukaan ei loukkaantunut ampumisessa.

Poliisi on kertonut aiemmin, että epäillystä tekijästä ei ole vaaraa sivullisille. Kyse on ollut Kauppisen mukaan kahdenkeskisestä välienselvittelystä.

Useat ihmiset ilmoittivat lauantai-iltana hätäkeskukseen kuulemistaan laukauksista Pajalassa Järvenpään keskustassa ja Itä-Uudenmaan poliisi vahvisti lauantai-iltana, että keskustassa oli ammuttu useita laukauksia.

Poliisi selvitti tilannetta tapahtumapaikalla ja teki tarkastuksia asuntoihin Pajalan alueella epäillyn tavoittamiseksi sunnuntain vastaisena yönä, mutta häntä ei löydetty.

Poliisi kiittää yleisöä kaikista saamistaan vihjeistä ja pyytää edelleen lähettämään mahdollisia tietoja ja silminnäkijähavaintoja osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Juttua päivitetty kello 19.130 kauttaaltaan STT:n tietojen ja poliisin uusimman tiedotteen pohjalta.