Katri Kulmuni lupaa keskustan tuovan ratkaisuja ihmisten "epätoivoon ja ahdistukseen" eri puolilla Suomea

32-vuotias elinkeinoministeri sanoi, että toistaiseksi ei ole näkyvissä salkkujen pyöritystä ministerien kesken.

Katri Kulmuni
Katri Kulmuni
Katri Kulmuni Ylen Aamu-tv:n vieraana.Yle

Suomen eri alueiden puolustaminen näytti olevan keskustan tuoreen puheenjohtajan, elinkeinoministeri Katri Kulmunin tehtävälistan kärjessä, kun häntä haastateltiin Ylen aamu-tv:ssä maanantaina. Teema toistui Kulmunin vastauksissa useaan otteeseen.

– Minua huolettaa, miten ihmiset kokevat epätoivoa ja ahdistusta. Keskustan tehtävä on luoda ratkaisuja, toivoa ja uskoa tulevaisuuteen riippumatta siitä, missä he asuvat, Kulmuni sanoi.

32-vuotias Kulmuni on toisen kauden kansanedustaja Lapin vaalipiiristä. Hän on huolisaan alueiden tasa-arvosta. Maailmalla se näkyy muun muassa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Ranskassa.

– Meille kotiseudut ovat hirvittävän rakkaita, olivat ne missä tahansa tässä maassa. Jokaisen ihmisen kotiseutu pitää olla maailman paras paikka asua, Kulmuni sanoi.

Kulmuni uskoo Keskustan puhuttelevan myös nuoria äänestäjiä.

Haastattelussa Kulmunilta kysyttiin, onko luvassa salkkujen kierrätystä ministereiden välillä ja hamuaako hän valtionvarainministerin pestiä. Tähän Kulmuni vastasi, että salkkujen kierrätykseen ei ole tarvetta – ainakaan toistaiseksi.

Keskustan tuore puheenjohtaja lupasi, että tulevaisuudessa hän aikoo pyhittää viikossa kaksi päivää puheenjohtajan tehtäviin: torstait puolueen asioille ja lauantait kiertelyyn maakunnissa kysymässä, mikä ihmisiä huolettaa.

Keskustan puheenjohtajakisa ratkesi lauantai-iltana puoluekokouksessa Kouvolassa. Kulmuni voitti Antti Kaikkosen äänin 1092 - 829.

Kilpailun ratkettua Kulmuni sanoi Ylen haastattelussa, että keskustan tavoitteena on nostaa kannatus 20 prosentin tasolle.

– Keskustalla on yksi tehtävä, nousta Suomen suurimmaksi puolueeksi, ja sen aion tehdä.

Ylen tuoreessa kyselyssä keskustan kannatus oli 11,6 prosenttia.

Voit keskustella aiheesta 9.9. klo 22:een saakka.