12-vuotias kaahasi poliisia pakoon Torniossa – neljä nuorta sairaalaan

Poliisi menetti takaa-ajossa näköyhteyden pakoautoon, vaikka partiolla oli vauhtia 150 km/h.

takaa-ajo
Poliisin logo moottoripyöräpoliisin hihassa.
Yöllisessä takaa-ajossa oli mukana neljä poliisipartiota.Yle

Neljä nuorta loukkaantui ulosajossa, kun 12-vuotias poika kaahasi poliisia pakoon Torniossa. Poliisi menetti takaa-ajossa näköyhteyden pakoautoon, vaikka partiolla oli vauhtia 150 km/h.

Lopulta pakoauto ajautui ulos Ruonajärventieltä ja törmäsi tien penkassa olleeseen hiekkavalliin.

Poliisin mukaan pelastuslaitos joutui irrottamaan romuttuneesta autosta matkustajina olleet 16-vuotiaan tytön ja pojan. Lisäksi poliisi löysi 20 metrin päästä autosta 14-vuotiaan pojan, joka oli myös loukkaantunut ulosajossa.

Poliisi tavoitti kolaripaikan läheltä 12-vuotiaan pojan, joka kertoi olleensa kuskina.

Pakomatka alkoi liikennevalvonnasta

Tapahtumat saivat alkunsa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Tornion keskustassa, kun poliisi oli valvomassa liikennettä ja huomasi Hallituskadulla henkilöautosta nousseen nuoren miehen.

Partion mennessä auton viereen tarkistamaan kuljettajan ajokuntoa ja asiapapereita, lähti kuski peruuttamaan ja kääntyi toiselle kadulle.

Poliisi lähti takaa-ajoon ja tehtävään liittyi kolme partiota lisää.

Auto pakeni Kromitien liikenneympyrään, jota ennen kuljettaja meinasi kertaalleen menettää ajoneuvon hallinnan tiessä olleiden isojen vesilammikoiden ja liian suuren tilannenopeuden vuoksi. Ajo-olosuhteet olivat huonot erittäin kovan vesisateen vuoksi.

Poliisi menetti takaa-ajossa näköyhteyden pakoautoon. Partioautolla oli vauhtia 150 kilometriä tunnissa.

Ilmalento hiekkavallin kautta

Lopulta poliisi huomasi auton ajautuneen ulos Ruonajärventieltä vasemmalle kaartuvassa tiukassa mutkassa.

Auto oli törmännyt tien penkassa olevaan noin kaksi metriä korkeaan hiekkavalliin ja jatkanut törmäyksen jälkeen matkaa eteenpäin taimikkoon noin 10–15 metriä.

Poliisi hälytti paikalle ensihoidon ja pelastuslaitoksen yksiköt. Autosta ulos leikatut 16-vuotiaat toimitettiin jatkohoitoon Oulun yliopistolliseen sairaaalaan ja lievemmin loukkaantuneet vietiin Länsi-Pohjan keskussairaalaan.

Kuskille suoritettiin puhalluskoe ja huumausaineen pikatesti, jotka molemmat olivat negatiivisia.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, vammantuottamuksena, liikennerikkomuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.