Ranskassa lämpöaallot ovat tappaneet tänä kesänä arviolta 1 500 ihmistä

Kesällä rikottiin lämpöennätyksiä – elohopea kipusi Ranskassa pahimmillaan lähes 46:een.

sää
Ennätyshelteet koettelivat pariisilaisia kesäkuun lopussa. Turistit ja kaupunkilaiset vilvoittelevat Jardins du Trocadero-puistossa Eiffel-tornin juurella.
Ennätyshelteet koettelivat pariisilaisia kesäkuun lopussa. Turistit ja kaupunkilaiset vilvoittelevat Jardins du Trocadero-puistossa Eiffel-tornin juurella.Etienne Laurent / EPA

Ranskassa on kuluneen kesän aikana kuollut arviolta noin 1 500 ihmistä lämpöaaltojen takia, kertoo maan terveysministeri Agnès Buzyn The Guardianin mukaan (siirryt toiseen palveluun). Maassa koettiin kaksi voimakasta lämpöaaltoa kesä- ja heinäkuussa ja lämpöennätyksiä murskattiin useaan otteeseen. Maan eteläosissa mitattiin kesäkuussa lähes 46 asteen lukemat.

Viranomaisten mukaan maassa on otettu oppia vuoden 2003 katastrofista, jolloin 20 päivää kestänyt helleaalto vei arviolta 15 000 ihmisen hengen.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n (siirryt toiseen palveluun)mukaan kuumimpien ajanjaksojen aikana useat koulut sulkivat ovensa ja yleisötapahtumia peruttiin. Viranomaiset ovat myös pitäneet julkisia tiloja sekä puistoja ja uima-altaita avoinna vaarallisen kuumien hellepäivien aikana.

Lämpöennätykset paukkuivat rikki tänä kesänä myös muissa Euroopan maissa, kuten Belgiassa, Britanniassa, Saksassa ja Alankomaissa. BBC:n mukaan muut maat eivät ole julkaisseet kokonaistilastoja helteiden aiheuttamista kuolemista.

Lue myös:

Nyt se on varmaa: Heinäkuu oli mittaushistorian kuumin kuukausi

Ovatko superhelteet uusi normaali? Viisi kysymystä ja vastausta yhä kuumemmista helleaalloista