1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huumeet

Kaksi nuorta miestä kuoli viikonloppuna Joensuussa – poliisi varoittaa mahdollisesta vaarallisesta huumeesta

Yksityisasunnoista Joensuussa on löytynyt viikonvaihteessa kuolleena kaksi nuorehkoa miestä.

huumeet
Tullin takavarikoimia Subutex-tabletteja
Subutex on yleinen löytö viranomaisten takavarikoissa. Kuvassa Tullin toukokuussa takavarikoimat yli 4 000 Subutex-tablettia.Tulli

Poliisi varoittaa, että Joensuun seudulla liikkuu mahdollisesti hengenvaarallista huumausainetta.

Viikonloppuna Joensuussa on kuollut kaksi nuorehkoa miestä. Toinen löytyi yksityisasunnosta lauantaiaamuna, toinen eri asunnosta sunnuntaiaamuna.

– Joensuussa liikkuu mahdollisesti jotakin vaarallista huumausainetta, josta emme vielä tiedä tarkemmin. Mitä ilmeisimmin tämä aine on nyt aiheuttanut kahden ihmisen kuoleman, sanoo rikosylikomisario Kimmo Wetterstrand Itä-Suomen poliisista.

Molemmat viikonloppuna löytyneet vainajat olivat hieman alle 30-vuotiaita joensuulaisia miehiä. Poliisin mukaan heillä ei ole juurikaan rikollista menneisyyttä tai pitkää huumetaustaa. Poliisi selvittää parhaillaan, oliko miehillä yhteyttä toisiinsa.

– Kaksi huumeisiin liittyvää kuolemaa samana viikonloppuna ei ole kovin tavanomaista tämän kokoisessa kaupungissa. Vastaavia tapauksia sattuu harvemmin kuin kerran vuodessa, Wetterstrand sanoo.

Lähes 200 Subutex-tabletin takavarikko

Molemmat vainajat olivat poliisin tietojen mukaan käyttäneet ennen kuolemaansa huumausaineita. Yksi käytetty huume on poliisin puhutusten perusteella mahdollisesti Subutex. Asia varmistuu kuolinsyyn tutkimuksessa.

Poliisi on viikonloppuna ottanut kiinni nuorehkon joensuulaismiehen, jonka hallusta löydettiin lähes 200 Subutex-tablettia. Poliisi selvittää, liittyykö tapaus huumekuolemiin.

– Yleisesti ottaen Joensuun huumetilanteessa ei ole tapahtunut viime aikoina merkittäviä muutoksia, Kimmo Wetterstrand sanoo.

Hänen mukaansa kovat huumeet tulevat Itä-Suomeen pääasiassa muualta Suomesta.

– Itäraja ei näyttele suurta roolia huumeiden päätymisessä tänne.

Lue seuraavaksi