Paltamo Golf haluaa ostaa Kajaani Golfin – osakkeen myyjä joutuu maksajaksi

Kaupan tarkoitus on turvata golfin peluu Kajaanissa pitkälle tulevaisuuteen.

golfkentät
golf pallo ja reikä
Kajaanissa halutaan pelata golfia vielä tulevaisuudessakin. (Kuvituskuva)AOP

Kajaani Golf Oy:n osakkailla on mahdollisuus myydä osakkeensa, sillä Paltamo Golf on kiinnostunut ostamaan osuuden Kajaani Golfista.

Kajaanin Golf on tähän asti toiminut osakeperusteisesti, eli osakkeen omistajat ovat maksaneet vuosittain kentän hoitovastiketta, riippumatta pelaamisen määrästä. Tulevaisuudessa pelaajat tulevat maksamaan vain pelaamisesta.

Kajaani Golf toimitusjohtaja Juha Tuukkasen mukaan Kajaanissa on haluttu eroon osakkeista jo pitkään. Paltamossakin siirryttiin käyttömaksuihin jo 14 vuotta sitten.

– Tämä on alan trendinä ollut jo pitkään. Enää ei haluta sitoutua yhteen kenttään, vaan halutaan enemmän pelivaihtoehtoja, Tuukkanen sanoo.

Osakkeista on tarjottu negatiivinen myyntihinta. Osakkeet myydään euron kauppahintaan, mutta myyjän tulee sitoutua maksamaan 790 euron kertakorvaus tai sitoutua ostamaan vähintään kahden vuoden pelioikeus, jolloin hintaa tulee lähes tuhat euroa. Tuukkasen mukaan negatiivinen kauppahinta ei ole mikään erikoisuus tilanteessa, jossa osakkeiden arvo on selvästi laskenut.

– Maksusitoutumuksilla taataan yhtiön hengissäpysyminen, kun yhtiö siirtyy vastikerahoituksesta käyttömaksuihin, Tuukkanen selvittää.

Tuukkasen mukaan kaupalla turvattaisiin golfinpeluu Kajaanissa pitkälle tulevaisuuteen. Paltamo Golfin kanssa yhdistyminen toisi molemmille kentille ja pelaajillekin lisäksi paljon synergiaetuja.

– Itse olen muuttanut Kajaaniin vuosi sitten, enkä halua luopua takapihan golfkentästä, Tuukkanen sanoo.

Kaikki Kajaani Golf Oy:n osakkaat eivät vielä ole jättäneet maksusitoumuksia. Kauppa ratkeaa syyskuun loppuun mennessä.

– En uskalla sanoa meneekö kauppa läpi, ennenkuin maksusitoumuksia on pöydälläni tarpeeksi. Mutta mikäli puheet paikkansa pitävät, kyllä tämä aika hyvältä näyttää, Tuukkanen sanoo.

Tuukkanen vihjaa myös, että mikäli kauppa toteutuu, Kajaanin golfkentällä on luvassa suuria muutoksia ehkä jo tänä vuonna.

Kajaanin kaupunginhallitus käisttelee omien golfosakkeidensa myyntiä kokouksessaan 10. syyskuuta (siirryt toiseen palveluun).

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)