Miten Katri Kulmunin ote näkyy hallituksen ensimmäisessä budjetissa? "Uskon, että budjettiriihi saadaan hyvin pakettiin" – Yle seurasi hetki hetkeltä politiikan toimittajien tenttiä

Keskusta tiedotti eilen, että Kulmuni nousee myös puolueen ministeriryhmän uudeksi puheenjohtajaksi.

Suomen Keskusta
 Keskustan uusi puheenjohtaja politiikan toimittajien hiillostettavana
Keskustan uusi puheenjohtaja politiikan toimittajien hiillostettavana

Mihin kannatusalhoon vaipunut keskusta suuntaa nyt, kun vahvaan aluepolitiikkaan vetonut elinkeinoministeri Katri Kulmuni ottaa johdon?

Kulmuni on tänään Politiikan toimittajat ry:n tentattavana klo 12.15. Yle näyttää tentin suorana. Voit katsoa tilaisuutta klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Seuraamme tenttiä hetki hetkeltä tässä alla:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Keskusta tiedotti eilen, että Kulmuni nousee puolueen ministeriryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Muita muutoksia ministerien tehtäviin ei ole tulossa, vaan keskustan viisi ministeriä jatkavat nykyisissä tehtävissään.

Kulmuni toisti valintansa jälkeen Kouvolan puoluekokouksessa, ettei hän ole aikeissa heti ottaa valtiovarainministerin salkkua Mika Lintilältä.

– Sillä asialla ei kannata hötkyillä. Tärkeintä on saada keskustan kannatus nyt nousuun. Puheenjohtajan täytyy olla valmis ottamaan vastaan kaikki tehtävät, joita vastaan tulee, mutta ministeriruletti ei ole nyt ajankohtainen, Kulmuni sanoi Ylen haastattelussa.

Lue lisää:

Katri Kulmuni lupaa keskustan tuovan ratkaisuja ihmisten "epätoivoon ja ahdistukseen" eri puolilla Suomea

Analyysi: Katri Kulmuni keskustan johdossa tuo säpinää Rinteen hallitukseen

Katri Kulmuni on keskustan uusi puheenjohtaja: "Nyt alkaa työt, keskusta ei voi olla 10 prosentin puolue" – Yle seurasi Kouvolan puoluekokousta