Poliisin viimeviikkoiset operaatiot olivat harvinaisen iso isku United Brotherhoodia vastaan – katso video poliisin tiedotustilaisuudesta

Poliisi valmisteli rikollisjärjestöön kohdistunutta iskua yli vuoden. Sen seurauksena vain harva United Brotherhoodin jäsenistä on enää vapaalla jalalla.

poliisi
Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot (vas.) ja rikostarkastaja Ari Lahtela Keskusrikospoliisin tiedotustilaisuudessa KRP-talolla Vantaalla maanantaina 9. syyskuuta.
Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot (vas.) ja rikostarkastaja Ari Lahtela KRP:n tiedotustilaisuudessa KRP-talolla Vantaalla. Voit katsoa tallenteen tiedotustilaisuudesta jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Poliisin viime viikon operaatioiden kohteena oli rikollisjärjestö United Brotherhood. Keskusrikospoliisi kertoi huomiota herättäneiden iskujen taustasta tiedotustilaisuudessa maanantaina.

  • Poliisi on iskenyt United Brotherhood -rikollisjärjestön harjoittamaan huumekauppaan.
  • Vuoden 2018 keväällä alkanut operaatio huipentui useisiin kiinniottoihin ja kotietsintöihin eri puolilla maata viime viikolla.
  • Esitutkinnoissa United Brotherhoodin jäseniä ja siihen linkittyviä henkilöitä epäillään muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, väkivaltarikoksista ja erilaisista talousrikoksista.
  • Operaation seurauksena esimerkiksi paikoin kaikki järjestön jäsenet on vangittuna.
  • Syyttäjä ja Poliisihallitus hakevat kanteella United Brotherhood -järjestön lakkauttamista.

Näyttävät poliisioperaatiot ovat herättäneet huomiota myös sivullisissa, mutta poliisi on aiemmin kertonut niiden taustoista vain vähän.

Nyt KRP kertoo, että etsinnät liittyvät esitutkintoihin, joissa United Brotherhood -rikollisjärjestön jäseniä ja siihen linkittyviä henkilöitä epäillään muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, väkivaltarikoksista ja talousrikoksista.

Kotietsinnöissä on löydetty runsaasti ampuma-aseita ja huumausaineita. Yhteensä poliisi on ottanut kiinni 21 ihmistä eri paikkakunnilta. Osa heistä kuuluu järjestön johtoon.

Lisää tietoa epätavallisen mittavasta poliisioperaatiosta alla olevasta hetki hetkeltä -seurannasta tai tiedotustilaisuudesta kuvatusta videotallenteesta, jonka voit katsoa klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Korjaus 10.9.: Hetki hetkeltä -seurannassa luki maanantai-iltana virheellisesti, että United Brotherhood on tunnukseton liivijengi. Kyseessä on tunnuksellinen liivijengi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.